Paradijselijk strand in Maleisië

Waarom Maleisië jouw volgende vakantiebestemming zou moeten zijn

Maleisië is een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld, vol unieke bezienswaardigheden. Wat je ook zoekt tijdens een vakantie, Maleisië heeft alle basisvoorwaarden in huis: ongerepte stranden en adembenemende eilanden, een rijke diversiteit aan culturen en geschiedenis, goed bewaard gebleven erfgoed, moderne en luxe faciliteiten, een fascinerende verzameling flora en fauna, weelderige en beschermde natuurgebieden, een heerlijk aanbod van verrukkelijke gerechten en een lange lijst hotspots om goed te kunnen shoppen. Als je daarbij het betaalbare prijsniveau en de voor de reiziger redelijke wisselkoersen van het land optelt, is het moeilijk om het land te weerstaan.

Bekijk hier de beste reistijd voor Maleisië

Kuala Lumpur: De bruisende hoofdstad van Maleisië

Petronas Towers in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur (KL) is een moderne metropool vol kleurrijke culturen. Het is een van de meest bruisende steden in Azië en heeft een uniek en aantrekkelijk karakter. De bekende Petronas Twin Towers vormen met hun indrukwekkende hoogte van 451,9 meter het wereldberoemde icoon van Maleisië. Dit glanzende bouwwerk van staal en glas is het middelpunt van het Kuala Lumpur City Centre (KLCC), dat bestaat uit een winkelcentrum, sterrenhotels, een park en een congrescentrum. Hoogtepunten van een bezoek zijn het staan op de Skybridge op de 41e verdieping en het uitkijkplatform op de 86e verdieping.


Kuala Lumpur is een contrast tussen oud en nieuw, met gebouwen in Moorse stijl naast glinsterende wolkenkrabbers. Recent is de Merdeka 118 geopend, met 678,9 meter is het architectonisch het op een na hoogste gebouw ter wereld.


Enorme groengebieden, luxe winkelcentra, boeiende bezienswaardigheden en wijken vol erfgoed geven Kuala Lumpur zijn unieke karakter. Het uitgebreide openbaar vervoerssysteem maakt het heel makkelijk door deze moderne stad te reizen.

Langkawi: de mooiste archipel van Azië

Langkawi archipel in Maleisië

Langkawi is een archipel bestaande uit een groep van 99 tropische eilanden (en nog een paar eilanden die alleen bovenkomen bij laagtij) voor de noordwestkust van het schiereiland Maleisië. De eilanden zijn een waar natuurparadijs en misschien wel de mooiste van Zuidoost-Azië. De fijne stranden bieden zonovergoten dagen van volledige ontspanning. De heldere smaragdgroene wateren rond de eilanden zijn perfect voor vele watersporten en recreatieve activiteiten.

De archipel kreeg door het prachtige geologische erfgoed van o.a. adembenemende landschappen, karst, grotten, natuurlijke bruggen en fossielen de UNESCO Global Geopark-status.

Langkawi is perfect om alles of juist helemaal niets te doen. De idyllische stranden van Langkawi, zoals Tanjung Rhu, Cenang en Burau Bay, vormen de perfecte omgeving voor vele watersporten. Geniet van ontspannende dagen aan het strand, ga mee met mangrovetours of bezoek de Skybridge. een voetgangersbrug op 660 meter boven zeeniveau.

Maleisisch Borneo

Orang oetang in de jungle van Borneo

Oost-Maleisië bestaat uit twee staten: Sabah en Sarawak, een unieke regio in de uitgestrekte regenwouden van Borneo. Hier komen natuur en avontuur tot leven om je mee te nemen naar een betoverende, intrigerende wereld. Een wereld die bestaat uit dierenrijken, mystieke prehistorische grotten, hoge bergen en verbazingwekkende onderwaterwereld.

In de ongerepte wildernis groeien ontelbare plantensoorten en leven talloze vogels en inheemse dieren, zoals de orang utan, neusaap en de Borneo dwergolifant.

In de deelstaat Sabah, vind je The Kinabalu UNESCO Global Geopark. Een gebied van 4.750 km² waarbij in totaal 46 geosites zijn geïdentificeerd. Dankzij de erkenning van het Kinabalu UNESCO Global Geopark is Sabah de derde plaats ter wereld met een UNESCO triple Crown-site.

Endau- Rompin

Tapir in de jungle

Met een oppervlakte van ongeveer 92.000 hectare, is het Endau Rompin National Park een natuurreservaat dat barst van de exotische flora en fauna. Endau Rompin, dat zich uitstrekt over twee staten, Johor en Pahang, is na Taman Negara het grootste nationale park. Het park herbergt talloze soorten vogels, zoogdieren, kikkers, insecten en endemische en zeldzame soorten orchideeën, kruiden, geneeskrachtige planten en bomen. Wandelaars kunnen slankapen, langstaartmakaken en withandgibbons tegenkomen. Ook leven er in de ongerepte jungle olifanten, herten en tapirs.

Op naar schitterend Maleisië!

theeplantage in de hooglanden van Maleisië

Heb je je koffer al gepakt voor je Maleisische reisbelevenis? Zo niet, boek je vakantie naar dit geweldige tropisch land dan snel. Je krijgt er beslist geen spijt van!