Gran Canaria
19 tot 26°C
temperatuur
2799 uur
zon per jaar
148 mm
regen
298 dagen
droog
67 dagen
regen
0 dagen
sneeuw

Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat, wat betekent dat het er het hele jaar door warm klimaat is. De gemiddelde temperatuur op het eiland is 21 graden Celsius. Het klimaat op het eiland is ook erg droog, waardoor het een geweldige plek is om te wonen of te bezoeken als je op zoek bent naar een zonnig klimaat.

Klimaatgemiddelden voor het hele jaar

  • Overdag: de gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 19°C en 26°C
  • Nacht: de gemiddelde temperatuur ligt 's nachts tussen de 15°C en 21°C
  • Zeewatertemperatuur: de zeewatertemperatuur ligt tussen de 20°C en 25°C
  • Regen: het regent 67 dagen en er valt in totaal ongeveer 148 mm regen
  • Zonuren: gedurende het hele jaar zijn er 2799 zonuren
Maximum temperatuur: tussen 19°C en 26°C
Warmste maand: 26°C in augustus
Koudste maand: 19°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 15°C en 21°C
Watertemperatuur: tussen 20°C en 25°C
Droge dagen: 298 dagen
Dagen met regen: 67 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 148 mm
Aantal uren zon: 2799 uur

Het klimaat op Gran Canaria wordt beïnvloed door de passaatwinden. De passaatwind is een soort wind die van het oosten naar het westen waait. Deze winden helpen om de temperaturen op het eiland warm en stabiel te houden. De passaatwinden helpen ook om de vochtige lucht van het eiland weg te houden, wat regenval voorkomt.

Gran Canaria heeft ook veel zon met gemiddeld 2700 uur zonlicht per jaar. Dit maakt Gran Canaria een geweldige plek als je op zoek bent naar een plek met een goed klimaat.

Lente (maart-mei) 

Het klimaat tijdens de lente op Gran Canaria is erg mooi. De temperatuur varieert van 20-25 graden Celsius en er zijn niet veel toeristen omdat het nog steeds als laagseizoen wordt beschouwd. Dit is een prima tijd om te bezoeken als je de drukte wilt vermijden, maar toch wilt genieten van mooie zonnige dagen.

Zomer (juni-augustus) 

De zomermaanden zijn het drukst op Gran Canaria vanwege de perfecte klimaatomstandigheden. De temperatuur schommelt in deze periode rond de 25-30 graden Celsius, wat voor de meeste mensen zeer comfortabel is. Als je niet van grote mensenmassa's houdt, is dit misschien niet de beste tijd om Gran Canaria te bezoeken, omdat er dan veel mensen zijn.

Herfst (september-november) 

In september begint de temperatuur iets af te koelen, maar het is nog steeds erg aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius. Oktober en november worden beschouwd als het rustige seizoen op Gran Canaria, omdat er dan minder toeristen zijn, maar het klimaat is nog steeds aangenaam. Dit kan een geweldige tijd zijn om te bezoeken als je de drukste maanden wilt vermijden, maar toch wilt genieten van een goed klimaat.

Winter (december-februari) 

De wintermaanden kunnen koel zijn met een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celsius. Als je koelere temperaturen niet erg vindt, kan dit een geweldige tijd zijn om goedkopere prijzen te krijgen voor hotels en vluchten.

Wat is het warmste deel van Gran Canaria?

Het zuiden van het eiland is het warmste deel van Gran Canaria, omdat het profiteert van meer uren dagelijkse zon dan waar dan ook op het eiland.

Hier vind je ook de duinen van Maspalomas die met een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius een van de warmste plekken op het eiland zijn. Deze prachtige zandduinen strekken zich kilometers ver uit en herbergen een grote verscheidenheid aan planten en dieren. In de regio vind je meer dan genoeg hotels om hier van de zon te genieten.

Temperatuurgrafiek

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Gran Canaria.

Neerslaggrafiek

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Gran Canaria.

Wil je naar Gran Canaria?

Dit zijn de reisorganisaties waar je een vakantie naar Gran Canaria kunt boeken:

Vliegtickets kun je boeken via TUI fly of Cheaptickets.be

Aanbiedingen voor Gran Canaria

Klimaattabel van Gran Canaria

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde weer per maand voor Gran Canaria is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Gran Canaria in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 19 19 20 21 22 23 25 26 25 24 22 20
Min °C 16 15 16 16 17 18 20 20 21 20 19 17
Water °C 22 20 20 21 21 22 23 24 25 24 24 22
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag 13 25 15 8 2 0 0 5 14 27 21 18
Dagen
regen
6 7 7 5 3 2 2 4 6 8 10 7
Dagen
droog
25 21 24 25 28 28 29 27 24 23 20 24
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren
per dag
7 7 7 8 8 8 9 9 8 8 7 7
Windkracht
in Bft
4 4 4 4 4 4 4 4 3 3 3 4
UV-index 4 5 5 5 5 6 6 6 6 6 5 5

Beste reistijd Gran Canaria

Door de warme en aangename temperatuur is Gran Canaria het hele jaar door een echte zonbestemming en een zeer populair toevluchtsoord voor zonzoekende vakantiegangers, waardoor het in de wintermaanden een van de meest bezochte plaatsen ter wereld is. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de wintermaanden het drukste reisseizoen op Gran Canaria zijn, vooral rond de feestdagen, die voor een echt hoogseizoen zorgen.

De maanden november, december, januari en februari vallen in de categorie van Gran Canaria's winterseizoen. Ook al wordt het tijdens de wintermaanden wat frisser, deze plaats is nog steeds niets minder dan een paradijs in vergelijking met het midden en noorden van Europa.

Een uitstapje naar de stranden van Gran Canaria

Als je op zoek bent naar een zonnige en warme vakantie, dan is de beste tijd om Gran Canaria te bezoeken de zomer. In deze tijd kun je de hele dag zonnen en zelfs in de oceaan zwemmen zonder je ongemakkelijk te voelen.

Als je naar Gran Canaria wilt gaan voor een strand- of zwembadvakantie tijdens de maanden die het warmst en droogst zijn, dan moet je kijken naar mei, juni, juli, augustus en september. Dit zijn de maanden met de minste kans op regen.

Het eiland kent een toename van neerslag gedurende de maand oktober. Oktober zal nog steeds aangename temperaturen hebben, maar er is een goede kans dat er op twee of drie dagen van de maand regen zal vallen.

Klimaat van Gran Canaria per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Gran Canaria? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Ervaringen met het weer van Gran Canaria

marian was hier in juni
uitstekend

het was er lekker warm ik hou van wamte ben er ook in september geweest na de corona

Laure Van Sluijs was hier in augustus
uitstekend

Zalig zomers, maar niet té warm

Marc was hier in januari
uitstekend

Heerlijk weer temperatuur rond de 19-23 graden

Maarten en Patricia was hier in augustus
uitstekend

Zon, zon, zon! :-) Wij komen terug

Ben je in Gran Canaria geweest?

Laat je ervaring met het weer van Gran Canaria achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Populaire bestemmingen in Gran Canaria

Alle bestemmingen in Gran Canaria

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.