Het klimaat van Ibiza en de beste reistijd

Ibiza, gelegen in Spanje, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 8 tot 30 graden Celsius. In de zomermaanden schijnt de zon volop en is het heerlijk vertoeven aan de prachtige stranden. Neerslag valt voornamelijk in de maanden oktober, november en december. Het weer op Ibiza is over het algemeen stabiel en aangenaam, met een verfrissende zeebries die voor de nodige afkoeling zorgt. De wind die vaak waait op het eiland staat bekend als de 'Mistral'. Deze wind brengt frisse lucht vanuit het noordwesten en kan soms voor wat verkoeling zorgen tijdens warme zomerdagen. Kortom, Ibiza biedt een heerlijk klimaat met zonnige dagen en aangename temperaturen, ideaal voor een ontspannen vakantie aan zee.

Klimaat van Ibiza

Ibiza, het schilderachtige eiland in de Middellandse Zee, wordt omhuld door een betoverend mediterraan klimaat dat haar bezoekers betovert met zonovergoten dagen en zachte avonden. Dit eiland, gelegen voor de kust van Spanje, wordt gezegend met een klimaat dat perfect past bij de wensen van zonaanbidders en vakantiegangers.

Het mediterrane klimaat van Ibiza wordt gekenmerkt door haar warme zomers en milde winters, die worden beïnvloed door haar geografische ligging en omgeving. De nabijheid van de Middellandse Zee speelt een cruciale rol in het creëren van dit heerlijke klimaat. De zee fungeert als een natuurlijke warmtebuffer, waardoor de temperaturen gematigd blijven, zelfs in de zomer, en de winters mild zijn.

Klimaatdetails Ibiza

  • Beste reistijd: mei t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 8°C en 30°C
  • Zeetemperatuur: tussen 14°C en 26°C
  • Regen: 88 dagen per jaar en totaal 369 mm regen
  • Zonuren: 3000 zonuren per jaar

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 21 graden Celsius en de relatief lage neerslag van 369 mm per jaar zijn tekenen van het stabiele mediterrane klimaat dat Ibiza kenmerkt. Met 253 droge dagen per jaar, een gemiddelde luchtvochtigheid van 71%, en een UV-index van 5, is het eiland een bestemming die het hele jaar door bezoekers aantrekt.

Zomer

In de zomer verwelkomt Ibiza haar bezoekers met warme, droge dagen waar de zon hoog aan de hemel staat en de temperaturen stijgen. De thermometer kan gemakkelijk klimmen naar 29 graden Celsius in de heetste maanden, zoals juli, waardoor het eiland een ware zomerse oase wordt. De zee, met een verleidelijke temperatuur tussen de 14 en 26 graden Celsius, nodigt uit tot verfrissende duiken en ontspannen zwempartijen.

Herfst

Naarmate de herfst haar intrede doet, blijft Ibiza genieten van aangename temperaturen, zij het met een lichte daling van de thermometers. De dagen worden korter, maar de warme gloed van de zon blijft voelbaar, waardoor buitenactiviteiten nog steeds een plezier zijn voor bezoekers.

Winter

In de winter verandert het eiland in een rustiger toevluchtsoord, waar de koude temperaturen hun intrede doen. Januari kan de koelste maand zijn, met een gemiddelde van 15 graden Celsius, maar zelfs in deze periode behoudt Ibiza haar charme. De winter biedt een andere kant van het eiland, met rustige straten en een vredige sfeer die perfect is voor wie de drukte wil vermijden.

Lente

Gedurende de lente ontwaakt Ibiza uit haar winterse sluimering en begint het eiland te bloeien met kleurrijke flora en fauna. De temperaturen beginnen te stijgen en de dagen worden langer, waardoor het een uitstekende tijd is om de prachtige landschappen van het eiland te verkennen.

Klimaatgemiddelden Ibiza voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 15 en 29 graden Celsius en 's nachts tussen de 11 en 25 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 14 en 26 graden Celsius. Het regent 88 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 369 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3260 zonuren.

Temperatuurgrafiek Ibiza

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Ibiza.

Neerslaggrafiek Ibiza

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Ibiza.

Maximum temperatuur: tussen 15°C en 29°C
Warmste maand: 29°C in juli
Koudste maand: 15°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 11°C en 25°C
Zeetemperatuur: tussen 14°C en 26°C
Droge dagen: 277 dagen
Dagen met regen: 88 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 369 mm
Aantal uren zon: 3260 uur

Ibiza hoort bij Spanje. Bekijk onze pagina over het klimaat van Spanje voor meer klimaatinfo over Spanje of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Ibiza

De beste reistijd voor Ibiza, Spanje is mei t/m oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. Op het eiland Ibiza is de warmste maand juli met 29°C en het meest koud is het in januari met 15°C. De hoogste watertemperatuur is 26°C en het wordt niet kouder dan 14°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Ibiza.

Meest populaire bestemmingen

Krijg direct inzicht in het weer en klimaat van deze bestemmingen in Ibiza:

Ervaringen met het klimaat van Ibiza

Plaats je review over je ervaringen met het weer van Ibiza.

Ben je in Ibiza geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Ibiza achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Ibiza

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Ibiza is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Ibiza in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 15 15 16 18 22 26 29 29 27 23 19 16
Min °C 12 11 13 14 17 21 24 25 23 20 16 13
Water °C 14 14 15 16 18 22 24 26 24 22 18 16
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 35 24 33 34 14 7 2 13 52 61 57 37
Dagen regen 8 8 9 9 7 4 3 3 9 9 11 8
Dagen droog 23 20 22 21 24 26 28 28 21 22 19 23
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 8 8 8 8 10 11 11 10 9 9 7 8
Windkracht (Bft) 4 4 4 3 3 3 3 3 3 3 4 4
UV-index 4 4 4 5 6 6 7 7 6 5 4 4

Klimaat van Ibiza per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Ibiza? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Ibiza

Bekijk het volledige weerbericht voor Ibiza

Wil je weten wat voor weer het is in Ibiza voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Ibiza en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Ibiza voor je in petto heeft.

Populaire bestemmingen in Ibiza

Alle bestemmingen in Ibiza

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.