Skigebied La Sambuy in Frankrijk sluit door sneeuwtekort

Skigebied La Sambuy in Frankrijk sluit door sneeuwtekort

Het Franse skigebied La Sambuy, gelegen in de regio Haute-Savoie nabij Annecy, heeft besloten zijn wintersportfaciliteiten definitief te sluiten. Dit besluit komt na een aanhoudend gebrek aan sneeuwval in de afgelopen jaren.

La Sambuy, een kleinschalig skigebied dat al zestig jaar bestaat, was vooral populair bij families vanwege zijn intieme sfeer. Ondanks zijn bescheiden omvang, met slechts één stoeltjeslift, drie sleepliften en een tiental pistes, had het gebied een trouwe schare bezoekers. De lokale gemeenschap heeft geprobeerd het skigebied open te houden, maar tevergeefs.

Slechts vier weken sneeuw

De financiële situatie van het skigebied was al enige tijd zorgwekkend. Het jaarlijkse tekort was opgelopen tot 500.000 euro, en de gemeente moest regelmatig bijspringen. Burgemeester Jacques Dalex van La Sambuy gaf aan dat het gebied in het verleden sneeuw had van begin december tot eind maart. Echter, afgelopen winter was er slechts vier weken sneeuw, wat het skigebied niet rendabel maakte.

De lokale bevolking heeft gemengde gevoelens over de sluiting. Velen hebben nostalgische herinneringen aan La Sambuy en zijn teleurgesteld over het besluit. Een inwoner merkte op: “La Sambuy was als mijn derde thuis. Ik heb daar leren skiën.” Er zijn ook zorgen over de impact op het toerisme in de regio.

In beroep

Desondanks is er nog een sprankje hoop. De vereniging ‘Tous ensemble pour La Sambuy‘ heeft aangekondigd in beroep te willen gaan tegen het besluit. Het is dus mogelijk dat er in de toekomst nog ontwikkelingen plaatsvinden rondom het skigebied.