Het klimaat van Lissabon en de beste reistijd

Lissabon, gelegen in Portugal, heeft een aangenaam klimaat met milde winters en warme zomers. De temperaturen variëren van 11 tot 28 graden Celsius. De stad staat bekend om zijn zonnige weer en weinig neerslag gedurende het hele jaar. In de zomermaanden schijnt de zon volop en is het perfect weer om te genieten van de prachtige stranden en terrassen. In de winter kan het af en toe wat regenachtig zijn, maar over het algemeen blijft het weer mild. De kustplaats heeft vaak een verkoelende bries vanaf de Atlantische Oceaan, waardoor het zelfs op warme dagen goed uit te houden is. Kortom, Lissabon biedt het hele jaar door een aantrekkelijk klimaat voor zowel inwoners als toeristen.

Het klimaat van Lissabon en de beste reistijd partly-cloudy-day 24°C

Klimaatdetails Lissabon

  • Beste reistijd: maart t/m mei
  • Jaartemperatuur: tussen 11°C en 28°C
  • Zeetemperatuur: tussen 16°C en 22°C
  • Regen: 100 dagen per jaar en totaal 750 mm regen
  • Zonuren: 2800 zonuren per jaar

Klimaat van Lissabon

Het klimaat in Lissabon is subtropisch mediterraan. Dit betekent dat de stad warm en zonnig is met milde winters en hete, droge zomers. Deze specifieke type klimaat is te danken aan de ligging van Lissabon aan de westkust van Portugal, aan de Atlantische Oceaan.

Lente in Lissabon

In de lente, van maart tot en met mei, wordt het in Lissabon steeds warmer en zonniger. De temperaturen stijgen naar gemiddeld 20 graden Celsius en er valt minder regen dan in de winter. Wil je Lissabon bezoeken in de lente, dan kun je genieten van de zon zonder dat het te warm is.

Zomer in Lissabon

In de zomer, van juni tot en met september, is het gemiddeld warm en droog in Lissabon. De temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden Celsius, met hoge luchtvochtigheid en weinig neerslag. Dit is een populaire tijd om naar Lissabon te reizen vanwege het aangename weer en het bruisende zomerse leven in de stad.

Herfst in Lissabon

In de herfst, van oktober tot en met november, is het nog steeds aangenaam in Lissabon, met temperaturen die meestal tussen de 15 en 20 graden Celsius liggen. Er is wat meer neerslag in de herfst, maar de dagen zijn meestal droog en zonnig. Het is een geweldige tijd om naar Lissabon te gaan en om te genieten van het nog steeds warme weer en minder toeristen.

Winter in Lissabon

In de wintermaanden, van december tot en met februari, kan het in Lissabon soms koud en regenachtig zijn. Gemiddeld liggen de temperaturen tijdens deze periode rond de 15 graden Celsius. Hoewel het niet extreem koud is, kan het 's nachts soms wel fris zijn dus neem een warme jas mee als je in de winter naar Lissabon gaat. Dit is niet de populairste tijd om naar Lissabon te reizen, maar het is een goedkopere optie en de stad is prachtig met een laagje mist en regen.

Op vakantie naar Lissabon?

Vliegtickets naar Lissabon kun je boeken via Cheaptickets.be

Beste reistijd voor Lissabon

Het kan moeilijk zijn om te beslissen wanneer je naar Lissabon moet gaan, want de stad heeft zo veel te bieden! Maar als je op zoek bent naar de beste reistijd voor Lissabon, dan hebben we goed nieuws voor je: er is eigenlijk geen slechte tijd om naar de stad te gaan.

In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, kan het best warm zijn in Lissabon, met temperaturen die gemiddeld rond de 30 graden Celcius liggen. Dit is de populairste tijd om naar Lissabon te gaan, dus je moet rekening houden met drukte en hogere hotelprijzen. Maar als je houdt van warm weer en gezelligheid, dan is dit misschien wel de beste tijd voor jou om naar Lissabon te gaan.

In de lente en de herfst, van april tot en met mei en van september tot en met oktober, is het weer in Lissabon nog steeds aangenaam, met temperaturen die gemiddeld rond de 20 graden Celcius liggen. Dit is een fijne tijd om naar Lissabon te gaan als je wilt genieten van het lekkere weer zonder de hitte van de zomer. Ook is de stad minder druk dan in de zomer, dus je kunt rustiger rondkijken en meer genieten van alles wat Lissabon te bieden heeft.

In de wintermaanden, van november tot en met maart, is het weer in Lissabon nog steeds redelijk aangenaam, met temperaturen die gemiddeld rond de 15 graden Celcius liggen. Hoewel het af en toe wat kouder kan worden, is het nog steeds fijn om door de stad te wandelen en alles te ontdekken wat Lissabon te bieden heeft.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Lissabon.

Ervaringen met het klimaat van Lissabon

Plaats je review over je ervaringen met het weer van Lissabon.

Ben je in Lissabon geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Lissabon achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Lissabon

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Lissabon is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Lissabon in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 15 15 17 19 22 24 26 28 26 23 18 16
Min °C 10 9 11 12 14 16 17 18 17 16 13 10
Water °C 17 16 17 18 20 20 21 22 21 21 20 17
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 37 33 36 32 25 9 2 4 18 43 57 39
Dagen regen 13 11 12 12 9 6 3 2 6 10 13 11
Dagen droog 18 17 19 18 22 24 28 29 24 21 17 20
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 5 7 8 9 11 11 12 11 9 7 6 6
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
UV-index 3 4 4 4 5 6 6 6 6 5 4 3

Klimaat van Lissabon per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Lissabon? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Lissabon

Vandaag is het bewolkt in Lissabon en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 24 graden Celsius. De wind waait matig uit het westzuidwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Lissabon

Wil je weten wat voor weer het is in Lissabon voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Lissabon en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Lissabon voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Lissabon

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.