Rome
Intro

De stad Rome staat bekend als misschien wel het grootste openbare openluchtmuseum van Europa. Een van de bekendste trekpleisters van de hoofdstad van Italië is het Colosseum. Maar ook het Forum Romanum, het Pantheon en de Trevifontein zijn must-sees van de stad. 

De stad leent zich uitstekend voor een stedentrip in elke periode van het jaar. Bijna het hele jaar door kun je hier genieten van een heerlijke temperatuur. In de maanden juli en augustus kan de temperatuur hier wel flink oplopen. Deze maanden zijn hierdoor minder geschikt voor een uitgebreide citytrip. Echter, door haar ligging vlakbij zee, kun je er ook een combinatie vakantie van maken met een bezoek aan de Middellandse zee. 

Het openbaar vervoer in de stad is goed geregeld en met de bus, tram of metro ben je zo bij de diverse bezienswaardigheden. Maar met een klein beetje conditie kun je de meeste bezienswaardigheden allemaal lopend bezoeken. 

Als je in Rome bent, kun je een bezoek aan het Vaticaan natuurlijk niet overslaan. Als je kunt, ga dan op zondag ochtend heen, dan kun je ook een mis van de Paus bijwonen op het plein. Wil je de kerk zelf ook bezoeken, dan is een andere dag misschien beter. Op zondag is het hier erg druk.

Beste reistijd Rome, Italië

Beste reistijd Rome, Italië

De beste reistijd voor Rome in Italië is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Rome is 31°C in augustus en de laagste is 12°C in januari. Het weer en klimaat van Rome is geschikt voor een stedentrip.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Rome is een 8,6. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Rome heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. Als je wilt weten wat de gemiddelde temperatuur in Rome is of wanneer de meeste regen of sneeuw valt, dan kun je dit hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd Rome per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
12°C 12°C 15°C 19°C 22°C 27°C 30°C 31°C 26°C 22°C 17°C 13°C
51
mm
55
mm
42
mm
30
mm
31
mm
19
mm
15
mm
10
mm
37
mm
67
mm
84
mm
45
mm