Het klimaat van Rome en de beste reistijd

Het klimaat in Rome, Italië, wordt gekenmerkt door warme zomers met temperaturen rond de 32 graden. In de winter kan het kwik dalen tot 3 graden. Neerslag valt gelijkmatig gedurende het hele jaar, met een gemiddelde van ongeveer 70 millimeter per maand. De kans op regen is het grootst in de herfst. De wind die vaak in Rome waait, staat bekend als de 'Sirocco', een warme wind die afkomstig is uit Noord-Afrika. Deze wind kan het weer flink beïnvloeden en voor hoge temperaturen zorgen. Over het algemeen is het klimaat in Rome mild en aangenaam, met veel zon en weinig extremen. Perfecte omstandigheden om de prachtige bezienswaardigheden van de stad te verkennen.

Het klimaat van Rome en de beste reistijd showers-day 17°C

Klimaatdetails Rome

  • Beste reistijd: april t/m juni, september t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 3°C en 32°C
  • Regen: 83 dagen per jaar en totaal 733 mm regen
  • Zonuren: 2473 zonuren per jaar

Klimaat van Rome

In Rome is het klimaat mediterraan. Dat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en nat. Dit komt doordat Rome aan de westkust van Italië ligt, waardoor de stad wordt gekenmerkt door zachte temperaturen en een lange, droge zomer. De winters zijn mild en nat. Het is een aangename stad om te bezoeken in elk seizoen, met aangename temperaturen en voldoende zonneschijn om te genieten van alles wat Rome te bieden heeft.

Zomer in Rome

In de zomer kan het in Rome behoorlijk warm worden. De temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, vooral in juli en augustus. Hoewel de zomers warm zijn, kun je genieten van een aangenaam briesje van zee, wat de hitte enigszins verlicht.

Winter in Rome

De winters in Rome zijn meestal mild en vochtig. Het kwik daalt zelden onder het vriespunt, maar het kan wel eens regenen of sneeuwen. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de 10 graden Celsius.

Lente in Rome

De lente in Rome is een aangename tijd om naar de stad te gaan. De temperaturen stijgen langzaam en de luchtvochtigheid neemt af. De gemiddelde temperatuur in de lente ligt rond de 15 graden Celsius.

Herfst in Rome

De herfst is een populaire tijd om Rome te bezoeken vanwege het aangename klimaat. De temperaturen dalen langzaam en de luchtvochtigheid neemt toe. De gemiddelde temperatuur in de herfst ligt rond de 20 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Rome voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 12 en 31 graden Celsius en 's nachts tussen de 6 en 21 graden Celsius. Het regent 127 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 486 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3367 zonuren.

Temperatuurgrafiek Rome

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Rome.

Neerslaggrafiek Rome

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Rome.

Maximum temperatuur: tussen 12°C en 31°C
Warmste maand: 31°C in augustus
Koudste maand: 12°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 6°C en 21°C
Droge dagen: 238 dagen
Dagen met regen: 127 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 486 mm
Aantal uren zon: 3367 uur

Rome ligt in Italië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Italië voor meer klimaatinfo over Italië of bekijk andere bestemmingen.

Op vakantie naar Rome?

Vliegtickets naar Rome kun je boeken via Cheaptickets.be

Beste reistijd voor Rome

De beste reistijd voor Rome in in Italië is van april t/m juni, september t/m oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Rome is 31°C in augustus en de laagste is 12°C in januari.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Rome.

Ervaringen met het klimaat van Rome

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Rome.

Daniel was in Rome in juli
goed

Ik was hier in juli 2023 en er was op dat moment een hittegolf. Hierdoor lag de gemiddelde temperatuur rond de 37 graden en dus ver boven van wat er hier op de website vermeld wordt.

Manon Vos was in Rome in juli
uitstekend

Gelukkig hebben ze lekker ijs, want het was goed warm die dag dat wij er waren.

Ben je in Rome geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Rome achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Rome

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Rome is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Rome in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 12 12 15 19 22 27 30 31 26 22 17 13
Min °C 6 6 8 10 13 17 20 21 18 15 11 7
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 51 55 42 30 31 19 15 10 37 67 84 45
Dagen regen 13 13 13 12 11 7 6 4 11 12 13 12
Dagen droog 18 15 18 18 20 23 25 27 19 19 17 19
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 6 9 11 12 12 12 12 11 7 6 6
Windkracht (Bft) 3 3 3 2 2 2 2 2 2 2 3 3
UV-index 3 3 4 5 5 6 7 6 6 5 4 3

Klimaat van Rome per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Rome? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Rome

Vandaag is het bewolkt in Rome en er kan enige regen vallen. De temperatuur loopt op tot 17 graden Celsius. De wind waait matig uit het zuidoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Rome

Wil je weten wat voor weer het is in Rome voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Rome en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Rome voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Rome

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.