Het klimaat van New York City en de beste reistijd

New York City in New York kent een gematigd zeeklimaat met milde tot warme zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur varieert van -3 tot 29 graden Celsius. Neerslag valt gelijkmatig gedurende het hele jaar, met af en toe sneeuwval in de wintermaanden. De lente en de herfst zijn aangenaam met milde temperaturen en een gematigde hoeveelheid neerslag. De zomermaanden zijn warm en vochtig, terwijl de wintermaanden koud en met sneeuwval kunnen zijn. Over het algemeen geniet New York City van aangename weersomstandigheden en biedt het een diversiteit aan klimaatpatronen door het hele jaar heen.

Het klimaat van New York City en de beste reistijd

Op vakantie naar New York City?

Vliegtickets naar New York City kun je boeken via Cheaptickets.be

Klimaat van New York City

In New York City heerst een zeeklimaat, wat betekent dat het weer gematigd is met milde zomers en winters. Dit type klimaat wordt veroorzaakt door de ligging van de stad aan de oostkust van de Verenigde Staten en de invloed van de oceaan. De Atlantische Oceaan speelt een rol in het reguleren van de temperaturen, waardoor extremen worden gematigd.

Lente

In de lente komt New York City tot leven met aangename temperaturen die langzaam stijgen naarmate de dagen langer worden. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen 2 en 18 graden Celsius. Regenval is gebruikelijk in deze periode, wat bijdraagt aan het ontluikende groen in de stad.

Klimaatdetails New York City

  • Beste reistijd: mei t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen -3°C en 29°C
  • Zeetemperatuur: tussen 3°C en 22°C
  • Regen: 138 dagen per jaar en totaal 605 mm regen
  • Sneeuw: 25 dagen per jaar en 69 cm sneeuw
  • Zonuren: 2782 zonuren per jaar

Zomer

De zomer in New York City brengt warme dagen met zich mee, vooral in juli, de warmste maand, met temperaturen die kunnen oplopen tot 28 graden Celsius. De stad bruist van energie en activiteit, met veel mensen die genieten van buitenactiviteiten. De hoge luchtvochtigheid kan het soms benauwd maken.

Herfst

Terwijl de herfst aanbreekt, veranderen de bladeren van kleur en wordt New York City gehuld in prachtige herfsttinten. De temperaturen zijn aangenaam, met een gemiddelde tussen de 7 en 20 graden Celsius. Het is een perfect seizoen om te genieten van wandelingen in Central Park of langs de rivieroevers.

Winter

Winter in New York City brengt koelere temperaturen met zich mee, met januari als de koudste maand, waarin de thermometer kan dalen tot 2 graden Celsius. Sneeuwval is gebruikelijk, wat de stad transformeert tot een winters wonderland. Ondanks de kou blijft de stad levendig, met activiteiten zoals schaatsen in Central Park en het bewonderen van de feestelijke lichtjes.

De klimaatgegevens voor New York City laten zien dat het een gemiddelde jaarlijkse temperatuur heeft van 15 graden Celsius, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 605 mm. Hoewel regenval het hele jaar door voorkomt, zijn er ook veel droge dagen, ongeveer 199 per jaar. De luchtvochtigheid blijft gemiddeld rond de 75%, terwijl de UV-index op een bescheiden niveau van 4 blijft.

Over het algemeen geniet New York City van een gevarieerd klimaat dat bijdraagt aan de dynamiek en charme van de stad gedurende alle seizoenen.

Klimaatgemiddelden New York City voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 2 en 28 graden Celsius en 's nachts tussen de -4 en 20 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 3 en 22 graden Celsius. Het regent 138 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 605 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 15 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2782 zonuren.

Temperatuurgrafiek New York City

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor New York City.

Neerslaggrafiek New York City

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor New York City.

Maximum temperatuur: tussen 2°C en 28°C
Warmste maand: 28°C in juli
Koudste maand: 2°C in januari
Nachttemperatuur: tussen -4°C en 20°C
Zeetemperatuur: tussen 3°C en 22°C
Droge dagen: 212 dagen
Dagen met regen: 138 dagen
Dagen met sneeuw: 15 dagen
Totale regensom: 605 mm
Aantal uren zon: 2782 uur

New York City ligt in de staat New York. Bekijk onze pagina over het klimaat van New York voor meer klimaatinfo over New York of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor New York City

De beste reistijd voor New York City in de staat in New York is van mei t/m oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in New York City is 28°C in juli en de laagste is 2°C in januari. De gemiddelde watertemperatuur ligt tussen 3°C en 22°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in New York City.

Ervaringen met het klimaat van New York City

Plaats je review over je ervaringen met het weer van New York City.

Ben je in New York City geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van New York City achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van New York City

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor New York City is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van New York City in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 2 4 8 14 20 24 28 27 24 17 11 6
Min °C -4 -3 1 6 12 16 20 20 17 11 5 1
Water °C 3 3 3 4 8 14 20 22 19 14 11 6
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 39 39 52 40 51 52 60 61 47 49 54 61
Dagen regen 7 7 11 13 14 15 15 14 12 10 9 11
Dagen sneeuw 4 5 4 - - - - - - - - 2
Dagen droog 20 16 16 17 17 15 16 17 18 21 21 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 5 5 6 9 9 10 11 11 9 6 5 5
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 2 2 2 3 3 3 3
UV-index 2 2 2 4 5 6 6 6 5 3 2 2

Klimaat van New York City per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor New York City? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in New York City

Bekijk het volledige weerbericht voor New York City

Wil je weten wat voor weer het is in New York City voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in New York City en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in New York City voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van New York City

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.