Het klimaat van Rhodos en de beste reistijd

Het klimaat op Rhodos in Griekenland is warm en zonnig, met temperaturen die variëren tussen de 12 en 30 graden. De zomermaanden zijn droog en heet, ideaal voor liefhebbers van zon en strand. De wintermaanden zijn mild en regenachtig, met temperaturen die zelden onder de 12 graden dalen. De herfst en lente bieden aangename temperaturen en minder drukte, perfect voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. De Etesische wind, die bekend staat als de Meltemi, zorgt voor verkoeling in de zomermaanden en kan soms sterke windstoten veroorzaken. Over het algemeen geniet Rhodos van een mediterraan klimaat met veel zonuren en weinig neerslag, waardoor het een populaire vakantiebestemming is gedurende het hele jaar.

Het klimaat van Rhodos en de beste reistijd partly-cloudy-day 21°C

Klimaatdetails Rhodos

  • Beste reistijd: mei t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 12°C en 30°C
  • Zeetemperatuur: tussen 17°C en 30°C
  • Regen: 80 dagen per jaar en totaal 357 mm regen
  • Zonuren: 3000 zonuren per jaar

Klimaat van Rhodos

Op het betoverende eiland Rhodos kun je genieten van een heerlijk mediterraan klimaat, dat de perfecte omstandigheden biedt voor zowel ontspanning als avontuur. Gelegen in het hart van de Egeïsche Zee, omgeven door de betoverende blauwe wateren, verwelkomt Rhodos je met warme zomers en zachte winters, waardoor het een ideale bestemming is, ongeacht het seizoen. Rhodos verwelkomt bezoekers gedurende het hele jaar met een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden.

Het mediterrane klimaat van Rhodos wordt gekenmerkt door hete, droge zomers en milde winters, met een gemiddelde jaartemperatuur van 21 graden Celsius. Deze unieke atmosfeer wordt beïnvloed door de geografische ligging van Rhodos, gelegen in het zuidoostelijke deel van Griekenland, waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee samenkomen.

Rhodos heeft een gemiddelde luchtvochtigheid van 68% en een UV-index van 5 gedurende het grootste deel van het jaar, waardoor het belangrijk is om zonnebescherming te dragen, vooral tijdens de hete zomermaanden. Regenval is vrij zeldzaam op Rhodos, met ongeveer 80 regendagen per jaar en een totale neerslag van 357 mm.

Warme zomers

De zomers op Rhodos zijn gevuld met stralende zonneschijn en azuurblauwe luchten. Temperaturen kunnen in augustus oplopen tot een sfeervolle 29 graden Celsius, waardoor het eiland een paradijs wordt voor zonaanbidders en liefhebbers van wateractiviteiten. De zee is heerlijk warm, met temperaturen die schommelen tussen de 17 en 30 graden Celsius, ideaal om te zwemmen, te snorkelen en te genieten van de verfrissende briesjes.

Zachte winters

In de winter verandert Rhodos in een oase van rust, waar de milde temperaturen zorgen voor een aangename sfeer. Zelfs in januari, de koudste maand, blijft het kwik hangen rond een comfortabele 15 graden Celsius, waardoor het eiland een aantrekkelijke bestemming blijft voor winterzonzoekers en natuurliefhebbers.

Klimaatgemiddelden Rhodos voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 15 en 29 graden Celsius en 's nachts tussen de 13 en 26 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 17 en 30 graden Celsius. Het regent 80 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 357 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3479 zonuren.

Temperatuurgrafiek Rhodos

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Rhodos.

Neerslaggrafiek Rhodos

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Rhodos.

Maximum temperatuur: tussen 15°C en 29°C
Warmste maand: 29°C in augustus
Koudste maand: 15°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 13°C en 26°C
Zeetemperatuur: tussen 17°C en 30°C
Droge dagen: 285 dagen
Dagen met regen: 80 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 357 mm
Aantal uren zon: 3479 uur

Rhodos hoort bij Griekenland. Bekijk onze pagina over het klimaat van Griekenland voor meer klimaatinfo over Griekenland of bekijk andere bestemmingen.

Op vakantie naar Rhodos?

Vliegtickets naar Rhodos kun je boeken via TUI fly of Cheaptickets.be

Beste reistijd voor Rhodos

De beste reistijd voor Rhodos, Griekenland is mei t/m september. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. Op het eiland Rhodos is de warmste maand augustus met 29°C en het meest koud is het in januari met 15°C. De hoogste watertemperatuur is 30°C en het wordt niet kouder dan 17°C.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Rhodos.

Meest populaire bestemmingen

Krijg direct inzicht in het weer en klimaat van deze bestemmingen in Rhodos:

Ervaringen met het klimaat van Rhodos

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Rhodos.

charlotte was in Rhodos in augustus
uitstekend

het was heel zonnig en warm maar de luchtvochtigheid was echt te veel. voor mij was dit de minst geslaagde vakantie vanwege de immense vochtige hele lucht

Ben je in Rhodos geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Rhodos achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Rhodos

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Rhodos is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Rhodos in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 15 15 16 19 22 25 28 29 27 23 20 16
Min °C 13 13 14 16 20 23 25 26 24 21 18 14
Water °C 18 17 19 20 24 26 28 30 28 26 22 20
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 77 56 33 12 9 2 0 1 8 32 54 73
Dagen regen 15 11 9 7 6 2 - - 3 6 8 13
Dagen droog 16 17 22 23 25 28 31 31 27 25 22 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 6 9 12 12 12 12 13 12 7 7 6
Windkracht (Bft) 4 4 4 3 3 3 4 3 3 3 3 4
UV-index 4 4 5 5 6 6 7 7 6 5 5 4

Klimaat van Rhodos per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Rhodos? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Rhodos

Vandaag is er veel bewolking in Rhodos en er kan een lichte regenbui vallen. De temperatuur loopt op tot 21 graden Celsius. De wind waait matig uit het zuidzuidoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Rhodos

Wil je weten wat voor weer het is in Rhodos voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Rhodos en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Rhodos voor je in petto heeft.

Populaire bestemmingen in Rhodos

Alle bestemmingen in Rhodos

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.