Barcelona
27°C
max. temp
12°C
min. temp
334 mm
regen
252 dagen
droog
113 dagen
regen
0 dagen
sneeuw

Inhoudsopgave

Klimaat van Barcelona

Door het mediterrane klimaat van Barcelona zijn de zomers vaak heet en droog, terwijl de winters meestal warm en nat zijn. Het klimaat van de stad wordt beïnvloed door de nabijheid van de Middellandse Zee aan de oostkust van Spanje.

Barcelona ligt in Spanje. Bekijk onze pagina over het klimaat van Spanje voor meer klimaatinfo over Spanje of bekijk andere bestemmingen.

Klimaatgemiddelden Barcelona voor het hele jaar

  • Overdag: de gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 12°C en 27°C
  • Nacht: de gemiddelde temperatuur ligt 's nachts tussen de 7°C en 22°C
  • Zeetemperatuur: de zeetemperatuur ligt tussen de 14°C en 27°C
  • Regen: het regent 113 dagen en er valt in totaal ongeveer 334 mm regen
  • Zonuren: gedurende het hele jaar zijn er 3329 zonuren
Maximum temperatuur: tussen 12°C en 27°C
Warmste maand: 27°C in juli
Koudste maand: 12°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 7°C en 22°C
Zeetemperatuur: tussen 14°C en 27°C
Droge dagen: 252 dagen
Dagen met regen: 113 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 334 mm
Aantal uren zon: 3329 uur

Bevalt het klimaat voor Barcelona?

Ontdek alle vakantiedeals voor Barcelona bij:

Door de gunstige ligging ten opzichte van de Middellandse Zee en de grote verscheidenheid aan buitenactiviteiten is het een geliefde vakantiebestemming voor zowel bezoekers als inwoners.

Ondanks het mediterrane klimaat kan het weer in Barcelona per gebied sterk verschillen. Vooral in de winter is dit het geval. Hoger gelegen gebieden zoals Tibidabo en Montjuïc hebben vaak mildere temperaturen en minder neerslag dan de kustgebieden van de stad.

Er zijn vier verschillende seizoenen in Barcelona, en elk heeft zijn eigen unieke weerpatronen.

Lente in Barcelona

Met gebruikelijke maxima van 12 tot 18 graden Celsius is de lente een geweldige tijd om Barcelona te bezoeken. In deze tijd van het jaar valt er soms wat regen in de stad. Toch is er nog steeds veel zon en is de temperatuur aangenaam voor een stedentrip.

Zomer in Barcelona

De zomers in Barcelona zijn vaak heet en droog, met temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. De stad heeft een aanzienlijke toename van bezoekers in deze tijd van het jaar als gevolg van haar reputatie als warme, zonnige vakantieplek. De kans op bosbranden in de regio is echter groter door het hete en droge weer.

Herfst in Barcelona

Barcelona heeft warme temperaturen en meer neerslag in de herfst. De stad heeft in deze tijd van het jaar gemiddelde temperaturen die variëren van 12 tot 18 graden Celsius. De vele parken en tuinen van de stad zijn in deze tijd van het jaar versierd met oogverblindende oranje, rode en gele bladeren.

Winter in Barcelona

Barcelona kent warme winters, met gemiddelde dieptepunten van 5 tot 12 graden Celsius, waardoor dit de ideale tijd is om erheen te reizen. Met elke dag kans op neerslag dit het natste seizoen van het jaar in de stad. Ondanks het slechte weer bezoeken veel toeristen in groten getale de stad om te profiteren van de positieve vibes en de verschillende culturele bezienswaardigheden te bekijken.

Beste reistijd voor Barcelona

Barcelona is een prachtige stad die toeristen veel te bieden heeft, maar wanneer is de beste tijd voor een bezoek? Het antwoord hangt af van wat je zoekt. Als je op zoek bent naar mooi weer, dan is de beste tijd om Barcelona te bezoeken tussen mei en oktober. Ben je echter op zoek naar goedkopere vluchten en hotels, dan kun je het beste tussen tussen november en april Barcelona bezoeken.

Goed weer

De beste tijd om Barcelona te bezoeken als je op zoek bent naar goed weer is dus tussen mei en oktober. Dan heeft de stad de meeste zonnige dagen en de minste regen. De temperaturen in deze tijd van het jaar zijn gemiddeld maximum 27 graden Celsius in juli en augustus. Als je koelere temperaturen niet erg vindt, zijn maart en april ook goede maanden om Barcelona te bezoeken, omdat ze dan meestal zonnig zijn met relatief weinig regen.

Goedkopere vluchten en hotels

Als je op zoek bent naar goedkopere vluchten en hotels, dan is de beste tijd om Barcelona te bezoeken tussen november en april. Dit komt omdat het toerisme in deze maanden laag is, niet alleen vanwege de koelere temperaturen, maar ook omdat kinderen op school zitten. Dit betekent dat er minder gezinnen reizen in deze tijd van het jaar. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige attracties, zoals musea en galeries, tijdens de wintermaanden verminderde uren kunnen hebben of helemaal gesloten zijn.

Dus, wanneer is de beste tijd om Barcelona te bezoeken? Het antwoord hangt af van wat je zoekt. Als je op zoek bent naar mooi weer, dan kun je het beste Barcelona bezoeken tussen mei en oktober. Ben je echter op zoek naar goedkopere vluchten en hotels, dan is tussen november en april de beste tijd om Barcelona te bezoeken. Het maakt niet uit wanneer je besluit te bezoeken, je zult zeker een heerlijke tijd hebben in deze prachtige stad!

Actuele weer in Barcelona

Wil je weten wat voor weer het is in Barcelona voor nu of de komende dagen? Ga dan naar onze pagina met het weer in Barcelona of bekijk de weersverwachting in Barcelona voor 14 dagen vooruit.

Temperatuurgrafiek

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Barcelona.

Neerslaggrafiek

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Barcelona.

Klimaattabel van Barcelona

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Barcelona is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Barcelona in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 12 13 15 17 20 24 27 27 25 21 16 13
Min °C 7 7 9 11 14 18 21 22 19 16 11 8
Water °C 14 14 14 17 21 26 27 27 27 25 20 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag 19 17 32 32 23 23 17 22 36 54 44 15
Dagen
regen
9 8 10 12 9 7 8 9 13 13 9 6
Dagen
droog
22 20 21 18 22 23 23 22 17 18 21 25
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren
per dag
7 9 9 9 12 12 12 11 9 8 7 7
Windkracht
in Bft
3 3 3 2 2 2 2 2 2 2 3 2
UV-index 3 3 4 4 5 6 6 6 6 5 4 4

Klimaat van Barcelona per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Barcelona? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Ervaringen met het klimaat van Barcelona

Plaats je review over je weerservaring met Barcelona.


Bekijk het weer voor Barcelona

Ben je in Barcelona geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Barcelona achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.
Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.