Beste reistijd, weer en klimaat Lanzarote
Intro

Lanzarote ligt het dichtste bij Afrika en is door de gunstige ligging samen met Fuerteventura een van de warmste Canarische Eilanden. Hier ben je verzekerd van een zonzekere vakantie. Het regent amper gedurende het jaar en je hebt volop zon. Het kan wel een beetje waaien, waardoor je 's avonds misschien een vestje aan moet.

Lanzarote staat bekend om haar vulkaanlandschap met meer dan 300 vulkanische kegels. Je krijgt hier het idee alsof je in een hele andere wereld bent. Er zijn ook mooie stranden, interessante bezienswaardigheden en genoeg keuze in restaurants en hotels.

De overheid is druk bezig met het verbeteren van de wandelroutes en het aantal overnachtingsmogelijkheden langs deze routes is de afgelopen jaren gestegen. Zowel voor de strand- als wandelliefhebber zit je hier dus goed. Het hele jaar door is het weer hier uitstekend.

Beste reistijd Lanzarote, Spanje

Beste reistijd Lanzarote, Spanje

De beste reistijd voor het eiland Lanzarote in Spanje is van mei t/m december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur op Lanzarote is 23°C in augustus en de laagste is 18°C in februari. De watertemperatuur ligt tussen 20°C en 24°C.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Lanzarote is een 8,5. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Het gemiddelde klimaat van Lanzarote, de maandtemperatuur of wanneer de meeste regen of sneeuw valt kun je hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid voor je volgende reis of vakantie. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd Lanzarote per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
19°C 18°C 19°C 19°C 20°C 21°C 22°C 23°C 23°C 23°C 22°C 20°C
5
mm
7
mm
6
mm
3
mm
5
mm
2
mm
2
mm
10
mm
5
mm
28
mm
12
mm
7
mm