Het klimaat van Lanzarote en de beste reistijd

Lanzarote, Spanje, heeft een warm klimaat met temperaturen variërend van 14 tot 29 graden. Het eiland maakt kans op neerslag in de wintermaanden, met gemiddeld milde regenval. De zomermaanden zijn over het algemeen droog, met veel zonneschijn en weinig tot geen regen. De wind die hier vaak voorkomt, bekend als de Passaatwind, zorgt voor verkoeling en aangename omstandigheden. De combinatie van warme temperaturen, heldere luchten en een verfrissend briesje zorgt voor een ideale vakantiebestemming het hele jaar door. Geniet van de prachtige stranden en unieke landschappen onder de stralende zon van Lanzarote.

Het klimaat van Lanzarote en de beste reistijd

Klimaat van Lanzarote

Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn unieke landschap en bijzondere klimaat. Het eiland heeft een woestijnklimaat, wat resulteert in warme tot hete temperaturen overdag en koelere temperaturen 's nachts. Dit klimaat, samen met de prachtige natuurlijke landschappen, maakt Lanzarote tot een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld.

Lanzarote biedt een uniek klimaat dat ideaal is voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en avontuur. Het woestijnklimaat, gekenmerkt door warme dagen, koele nachten en minimale neerslag, samen met de natuurlijke schoonheid van het eiland, maakt Lanzarote tot een unieke bestemming binnen Europa.

Klimaatdetails Lanzarote

  • Beste reistijd: mei t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 14°C en 29°C
  • Zeetemperatuur: tussen 20°C en 24°C
  • Regen: 20 dagen per jaar en totaal 140 mm regen
  • Zonuren: 3000 zonuren per jaar

Temperatuur en neerslag

De gemiddelde jaartemperatuur op Lanzarote is 21 graden Celsius, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van slechts 77 mm. Dit maakt het eiland tot een van de droogste plekken in Europa. Met 277 droge dagen per jaar en een gemiddelde luchtvochtigheid van 76%, is het klimaat ideaal voor diegenen die de voorkeur geven aan warme, droge weersomstandigheden. De UV-index van 5 wijst op een matig risico van blootstelling aan de zon, wat betekent dat bezoekers en bewoners zich moeten beschermen tegen de zonnestralen, vooral tijdens de warmste maanden.

Warmste en koudste maanden

Augustus is de warmste maand op Lanzarote, met een gemiddelde temperatuur van 24 graden Celsius. In tegenstelling, is februari de koudste maand, met een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celsius. Deze temperatuurschommelingen door het jaar heen bieden een aangenaam klimaat voor een breed scala aan activiteiten, van zonnebaden op de prachtige stranden tot het verkennen van de vulkanische landschappen.

Dagelijkse en nachtelijke temperaturen

Gedurende het hele jaar variëren de dagtemperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius, terwijl de nachttemperaturen tussen de 16 en 22 graden Celsius liggen. De zeetemperatuur, die varieert tussen de 20 en 24 graden Celsius, maakt zwemmen en watersporten het hele jaar door mogelijk. Met slechts 50 regendagen per jaar en een totale neerslag van ongeveer 77 mm, is het eiland gezegend met 2764 zonuren per jaar, wat het een ideale bestemming maakt voor liefhebbers van zon en zee.

Klimaatgemiddelden Lanzarote voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 18 en 24 graden Celsius en 's nachts tussen de 16 en 22 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 20 en 24 graden Celsius. Het regent 50 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 77 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 2764 zonuren.

Temperatuurgrafiek Lanzarote

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Lanzarote.

Neerslaggrafiek Lanzarote

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Lanzarote.

Maximum temperatuur: tussen 18°C en 24°C
Warmste maand: 24°C in augustus
Koudste maand: 18°C in februari
Nachttemperatuur: tussen 16°C en 22°C
Zeetemperatuur: tussen 20°C en 24°C
Droge dagen: 315 dagen
Dagen met regen: 50 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 77 mm
Aantal uren zon: 2764 uur

Lanzarote hoort bij Spanje. Bekijk onze pagina over het klimaat van Spanje voor meer klimaatinfo over Spanje of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Lanzarote

Lanzarote is een prachtig eiland gelegen voor de kust van Afrika. Het staat bekend om de stranden, vulkanisch terrein en het hele jaar door zonnig weer. Maar wanneer is de beste tijd om dit eiland te bezoeken?

De beste tijd om naar Lanzarote te gaan hangt af van wat je wilt doen terwijl je er bent. Als je de meeste tijd wilt doorbrengen met relaxen op het strand, dan zijn de maanden juni tot en met augustus het meest geschikt voor jou. Deze maanden hebben de langste dagen met zon en de warmste temperaturen, gemiddeld rond de 26°C. Het zijn echter ook de drukste maanden op het eiland, dus reserveer je hotel ruim van tevoren.

Als je geen bezwaar hebt tegen koelere temperaturen en je niet zo druk maakt om de hele tijd in de zon te zitten, dan zijn de maanden april/mei en september/oktober een prima optie. Het weer is in deze maanden nog steeds heerlijk en je zult merken dat er minder drukte is dan in de zomermaanden.

Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of het unieke vulkanische terrein wilt verkennen, Lanzarote is de perfecte bestemming. En welke tijd van het jaar je ook kiest, Lanzarote zal je verwachtingen zeker overtreffen!

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Lanzarote.

Ervaringen met het klimaat van Lanzarote

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Lanzarote.

Danique was in Lanzarote in september
uitstekend

Prachtige nazomer gehad op Lanzarote! Tussen 24 en 27 graden met weinig bewolking.

Ben je in Lanzarote geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Lanzarote achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Lanzarote

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Lanzarote is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Lanzarote in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 19 18 19 19 20 22 23 24 24 23 22 20
Min °C 17 16 17 17 18 19 21 21 22 21 20 18
Water °C 21 20 20 20 21 22 23 23 24 23 23 21
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 10 13 6 3 3 0 0 1 5 14 14 8
Dagen regen 5 5 5 5 2 2 2 3 3 6 7 5
Dagen droog 26 23 26 25 29 28 29 28 27 25 23 26
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 7 7 8 8 8 8 9 8 8 7 8
Windkracht (Bft) 4 4 4 4 4 4 5 4 4 3 4 4
UV-index 5 4 5 5 5 6 6 6 5 6 5 5

Klimaat van Lanzarote per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Lanzarote? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Lanzarote

Bekijk het volledige weerbericht voor Lanzarote

Wil je weten wat voor weer het is in Lanzarote voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Lanzarote en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Lanzarote voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.