Het klimaat van Fuerteventura en de beste reistijd

Fuerteventura in Spanje kent een warm en zonnig klimaat met temperaturen tussen de 16 en 28 graden. Het eiland heeft het hele jaar door aangename temperaturen. De zon schijnt bijna altijd en er valt weinig neerslag, waardoor Fuerteventura een perfecte bestemming is voor zonaanbidders. De wind op het eiland zorgt voor verkoeling en maakt het ideaal voor watersporten zoals windsurfen en kitesurfen. De nachten kunnen wat koeler zijn, dus het is aan te raden om een truitje mee te nemen. Kortom, Fuerteventura heeft een heerlijk mediterraan klimaat met veel zon, weinig neerslag en aangename temperaturen gedurende het hele jaar. Het eiland is een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand.

Het klimaat van Fuerteventura en de beste reistijd

Op vakantie naar Fuerteventura?

Vliegtickets naar Fuerteventura kun je boeken via TUI fly

Klimaat van Fuerteventura

Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende stranden, uitgestrekte woestijnlandschappen en vooral zijn unieke klimaat. Dit eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika, geniet van een woestijnklimaat dat bezoekers het hele jaar door trakteert op warm en droog weer.

Fuerteventura's klimaat maakt het een uitzonderlijke bestemming binnen de Canarische Eilanden. De combinatie van warme dagen, koele nachten, zeldzame regenval, en overvloedige zonneschijn creëert een bijna perfecte vakantieomgeving.

Klimaatdetails Fuerteventura

  • Beste reistijd: april t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 16°C en 28°C
  • Zeetemperatuur: tussen 20°C en 24°C
  • Regen: 63 dagen per jaar en totaal 63 mm regen
  • Zonuren: 3095 zonuren per jaar

Warme dagen en koele nachten

De dagtemperaturen op Fuerteventura zijn aangenaam warm tot heet, variërend tussen de 19 en 25 graden Celsius afhankelijk van het seizoen. Zelfs in de warmste maand, juli, blijft de temperatuur met een gemiddelde van 25 graden Celsius zeer aangenaam. In tegenstelling tot veel andere vakantiebestemmingen, waar de hitte soms ondraaglijk kan zijn, biedt Fuerteventura een perfecte balans tussen warmte en comfort.

Nachten op het eiland brengen een welkome verkoeling, met temperaturen die dalen tot tussen de 16 en 22 graden Celsius. Deze afkoeling maakt het eiland ideaal voor diegenen die overdag van de zon willen genieten maar 's nachts verkoeling zoeken.

Zeldzame regenval en overvloedige zonneschijn

Een opmerkelijk kenmerk van het klimaat op Fuerteventura is de zeldzaamheid van regen. Met slechts 63 mm neerslag per jaar en ongeveer 257 droge dagen, is het eiland een paradijs voor liefhebbers van zon en strand. De gemiddelde luchtvochtigheid van 74% zorgt ervoor dat het droge klimaat niet te hard aanvoelt, terwijl een UV-index van 5 aangeeft dat zonnebrandcrème een must is voor iedereen die de zon in gaat.

Zeetemperaturen die uitnodigen tot zwemmen

De zeetemperatuur rond Fuerteventura varieert het hele jaar door van aangenaam warm tot verfrissend, met waarden tussen de 20 en 24 graden Celsius. Deze temperaturen nodigen uit tot zwemmen, surfen, en andere watersporten, waardoor het eiland een populaire bestemming is voor zowel avonturiers als diegenen die op zoek zijn naar ontspanning.

Een bestemming voor elk seizoen

Met 3095 zonuren per jaar biedt Fuerteventura een ongeëvenaarde bestemming voor vakantiegangers die op elk moment van het jaar willen ontsnappen aan koudere klimaten. Of je nu in de wintermaanden komt, wanneer de temperatuur een comfortabele 19 graden Celsius bereikt, of in de zomer, wanneer de warmte iets intenser is, Fuerteventura biedt een constante uitnodiging om te genieten van zijn natuurlijke schoonheid en unieke klimaat.

Klimaatgemiddelden Fuerteventura voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 19 en 25 graden Celsius en 's nachts tussen de 16 en 22 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 20 en 24 graden Celsius. Het regent 55 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 63 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3095 zonuren.

Temperatuurgrafiek Fuerteventura

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Fuerteventura.

Neerslaggrafiek Fuerteventura

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Fuerteventura.

Maximum temperatuur: tussen 19°C en 25°C
Warmste maand: 25°C in juli
Koudste maand: 19°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 16°C en 22°C
Zeetemperatuur: tussen 20°C en 24°C
Droge dagen: 310 dagen
Dagen met regen: 55 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 63 mm
Aantal uren zon: 3095 uur

Fuerteventura hoort bij Spanje. Bekijk onze pagina over het klimaat van Spanje voor meer klimaatinfo over Spanje of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Fuerteventura

De beste reistijd voor Fuerteventura, Spanje is april t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. Op het eiland Fuerteventura is de warmste maand juli met 25°C en het meest koud is het in januari met 19°C. De hoogste watertemperatuur is 24°C en op z’n koudst is het water 20°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Fuerteventura.

Meest populaire bestemmingen

Krijg direct inzicht in het weer en klimaat van deze bestemmingen in Fuerteventura:

Ervaringen met het klimaat van Fuerteventura

Plaats je review over je ervaringen met het weer van Fuerteventura.

Ben je in Fuerteventura geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Fuerteventura achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Fuerteventura

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Fuerteventura is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Fuerteventura in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 19 19 20 21 22 23 25 25 25 24 22 20
Min °C 16 16 16 17 18 19 21 21 22 21 19 18
Water °C 21 20 20 20 21 22 23 23 24 23 23 21
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 5 7 5 3 2 0 0 3 9 13 10 6
Dagen regen 5 5 6 5 2 3 3 3 5 6 7 5
Dagen droog 26 23 25 25 29 27 28 28 25 25 23 26
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 8 8 8 8 8 9 9 10 9 8 8 8
Windkracht (Bft) 4 4 4 4 4 4 4 4 4 3 4 4
UV-index 5 5 5 5 5 6 6 6 6 6 5 5

Klimaat van Fuerteventura per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Fuerteventura? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Fuerteventura

Bekijk het volledige weerbericht voor Fuerteventura

Wil je weten wat voor weer het is in Fuerteventura voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Fuerteventura en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Fuerteventura voor je in petto heeft.

Populaire bestemmingen in Fuerteventura

Alle bestemmingen in Fuerteventura

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.