Het klimaat van Málaga en de beste reistijd

Málaga heeft een aangenaam mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. De gemiddelde temperatuur varieert van 7 tot 31 graden. Neerslag is er het hele jaar door, met de meeste regenval in de wintermaanden. De stad wordt vaak gekenmerkt door zonnige dagen en blauwe luchten. De Middellandse Zee heeft invloed op het weer, waardoor de temperaturen gematigd blijven. De zeebries kan verkoeling brengen tijdens warme zomerdagen. Over het algemeen is het weer stabiel en aangenaam in Málaga, ideaal voor strandliefhebbers en zonaanbidders. De stad staat bekend om zijn aangename weer, perfect voor het verkennen van de historische bezienswaardigheden en het genieten van de lokale keuken.

Klimaat van Málaga

Het klimaat van Málaga, een stad gelegen aan de zuidkust van Spanje, is ongetwijfeld een van de grootste trekpleisters van de stad. Waardoor het een ideale bestemming is voor vakantiegangers, expats en iedereen die op zoek is naar een aangename plek om te wonen of te bezoeken, ongeacht het seizoen. Met zijn zachte winters, warme zomers, en overvloed aan zonlicht, biedt Málaga een klimaat dat moeilijk te overtreffen is, een ware mediterrane oase die blijft aantrekken en betoveren.

Een mediterrane oase

Málaga geniet van een typisch mediterraan klimaat, gekenmerkt door hete, droge zomers en milde winters. Dit klimaatpatroon maakt de stad tot een aantrekkelijke bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een aangename ontsnapping aan de meer extreme weersomstandigheden elders.

Klimaatdetails Málaga

  • Beste reistijd: april t/m juni, september en oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 7°C en 31°C
  • Zeetemperatuur: tussen 17°C en 25°C
  • Regen: 44 dagen per jaar en totaal 526 mm regen
  • Zonuren: 2900 zonuren per jaar

De gemiddelde jaartemperatuur in Málaga is een comfortabele 21 graden Celsius, met een relatief lage jaarlijkse neerslag van ongeveer 207 mm. Het is merendeels droog gedurende het jaar, met een gemiddelde luchtvochtigheid van 68% en een UV-index van 5, wat bijdraagt aan de meer dan 3400 zonuren per jaar.

Zomerse hitte en winterse warmte

De zomermaanden in Málaga zijn bijzonder warm, met juli als de warmste maand waarin de temperaturen gemiddeld rond de 28 graden Celsius liggen. Echter, de nabijheid van de stad aan de zee helpt om de hitte draaglijker te maken, met een verkoelende bries die vaak vanaf het water waait. In tegenstelling tot veel andere regio's, waar de zomerse hitte ondraaglijk kan zijn, biedt Málaga een comfortabele warmte die perfect is voor zowel ontspanning aan het strand als voor het verkennen van de stad.

De winters zijn mild met januari als de koudste maand, waarin de temperaturen gemiddeld rond de 14 graden Celsius liggen. Deze milde temperaturen, gecombineerd met de stad's zonnige dagen, maken Málaga tot een populaire winterbestemming voor iedereen die op zoek is naar een ontsnapping aan de koude en sombere wintermaanden in hun thuislanden.

Beste klimaat in heel Europa

Sommige bezoekers geven de voorkeur aan nabijgelegen steden zoals Almería, vanwege het drogere klimaat, of Marbella, die iets koelere zomers heeft dan Málaga. Echter, velen zijn het erover eens dat de kust van Spanje, met Málaga in het bijzonder, het beste klimaat in heel Europa biedt, met milde winters, voldoende zomerwarmte om zwembaden en de Middellandse Zee aangenaam te verwarmen, en genoeg regenval om de natuurlijke vegetatie te ondersteunen zonder overmatig te zijn.

Klimaatgemiddelden Málaga voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 14 en 28 graden Celsius en 's nachts tussen de 10 en 23 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 17 en 25 graden Celsius. Het regent 75 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 207 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3423 zonuren.

Temperatuurgrafiek Málaga

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Málaga.

Neerslaggrafiek Málaga

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Málaga.

Maximum temperatuur: tussen 14°C en 28°C
Warmste maand: 28°C in juli
Koudste maand: 14°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 10°C en 23°C
Zeetemperatuur: tussen 17°C en 25°C
Droge dagen: 290 dagen
Dagen met regen: 75 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 207 mm
Aantal uren zon: 3423 uur

Málaga ligt in Spanje. Bekijk onze pagina over het klimaat van Spanje voor meer klimaatinfo over Spanje of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Málaga

Malaga is een populaire zonbestemming aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Als je van de warmte en de zon houdt, dan is Malaga de plaats waar je moet zijn. De beste tijd om Malaga te bezoeken is tussen mei en oktober.

Malaga is gezegend met een uitstekend mediterraan klimaat met het hele jaar door veel zon. De zomerperiode is lang van mei tot oktober met hete temperaturen in juli en augustus. Deze twee maanden zijn niet aan te raden voor een stedentrip. Je kunt dan beter in het voorjaar of najaar een bezoek brengen.

Het weer in de winter is mild en de zee is dan nog warm genoeg om een duik te nemen. Als je afgekoeld uit het water komt, warmt de zon je in een mum van tijd weer op. Dit alles samen maakt het een plaats die het hele jaar door bezocht kan worden.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Málaga.

Ervaringen met het klimaat van Málaga

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Málaga.

Steve Souverijns was in Málaga in april
uitstekend

Op 6 dagen slechts 1 bewolkte dag, gemiddeld 20-21°

Didier Vereecke was in Málaga in februari
uitstekend

Zo’n en 21 graden

Ben je in Málaga geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Málaga achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Málaga

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Málaga is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Málaga in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 14 14 16 18 21 25 28 28 25 23 18 16
Min °C 10 10 11 13 15 19 22 23 20 18 14 12
Water °C 17 17 17 19 20 23 25 25 24 22 20 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 21 26 26 18 11 6 1 4 12 27 29 26
Dagen regen 8 8 11 10 6 3 2 2 5 7 7 6
Dagen droog 23 20 20 20 25 27 29 29 25 24 23 25
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 9 9 9 9 10 11 10 10 10 9 9 9
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 2 2 2 2 2 2 3 3
UV-index 4 4 4 5 6 6 7 6 6 5 4 4

Klimaat van Málaga per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Málaga? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Málaga

Bekijk het volledige weerbericht voor Málaga

Wil je weten wat voor weer het is in Málaga voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Málaga en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Málaga voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Málaga

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.