Beste reistijd Ḩājī Afrāsyāb, Afghanistan

De beste reistijd voor Ḩājī Afrāsyāb in Afghanistan is van juni t/m september, waarin je een aangename temperatuur hebt en geen tot amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Ḩājī Afrāsyāb is 26°C in juli en de laagste is 1°C in januari.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Ḩājī Afrāsyāb is een 7,8. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.


Ḩājī Afrāsyāb heeft een landklimaat. Het gemiddelde klimaat van Ḩājī Afrāsyāb, de maandtemperatuur of wanneer de meeste regen of sneeuw valt kun je hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid voor je volgende reis of vakantie. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Klimaat Ḩājī Afrāsyāb per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
1°C 1°C 7°C 13°C 18°C 23°C 26°C 25°C 21°C 15°C 8°C 4°C
5
mm
14
mm
6
mm
7
mm
7
mm
1
mm
0
mm
0
mm
0
mm
2
mm
4
mm
2
mm


Klimaat Ḩājī Afrāsyāb

Ḩājī Afrāsyāb heeft een landklimaat. In de zomer is het warm en droog en in de winter is het koud en nat. De gemiddelde jaartemperatuur voor Ḩājī Afrāsyāb is 17°C en er valt in een jaar tijd 103 mm regen. Het is er 294 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 35% en een UV-index van 4.


Klimaat Ḩājī Afrāsyāb

 
Overdag
Nacht
Neerslag
Dagen
regen
Dagen
sneeuw
Dagen
droog
Zonuren
per dag
Windkracht
in Bft
UV-index
  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Overdag 1°C 1°C 7°C 13°C 18°C 23°C 26°C 25°C 21°C 15°C 8°C 4°C
Nacht -8°C -7°C -1°C 4°C 9°C 12°C 15°C 14°C 10°C 6°C 0°C -5°C
Neerslag 5
mm
14
mm
6
mm
7
mm
7
mm
1
mm
0
mm
0
mm
0
mm
2
mm
4
mm
2
mm
Dagen
regen
3 5 4 7 5 1 1 0 1 2 3 2
Dagen
sneeuw
3 4 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
Dagen
droog
25 19 26 23 26 29 30 31 29 29 27 28
Zonuren
per dag
7 7 9 12 12 12 12 13 11 9 7 7
Windkracht
in Bft
2 2 2 2 3 3 3 3 2 2 2 2
UV-index 2 2 3 4 5 5 5 5 4 3 2 2
 

Lente klimaat Ḩājī Afrāsyāb (mrt-mei)

In de lente is het in Ḩājī Afrāsyāb gemiddeld 18°C. Er valt in totaal 15 mm neerslag op 13 dagen. Het is 78 dagen droog in de lente.

Zomer klimaat Ḩājī Afrāsyāb (jun-aug)

In de zomer is het in Ḩājī Afrāsyāb gemiddeld 24°C. Er valt in totaal 0 mm neerslag op 2 dagen. Het is 90 dagen droog in de zomer.

Herfst klimaat Ḩājī Afrāsyāb (sep-nov)

In de herfst is het in Ḩājī Afrāsyāb gemiddeld 9°C. Er valt in totaal 8 mm neerslag op 7 dagen. Het is 84 dagen droog in de herfst. Gemiddeld valt er op 1 dag sneeuw in Ḩājī Afrāsyāb.

Winter klimaat Ḩājī Afrāsyāb (dec-feb)

In de winter is het in Ḩājī Afrāsyāb gemiddeld 3°C. Er valt in totaal 25 mm neerslag op 12 dagen. Het is 70 dagen droog in de winter. Gemiddeld valt er op 8 dagen sneeuw in Ḩājī Afrāsyāb.Weer Ḩājī Afrāsyāb januari

Gemiddeld is het maximaal 1°C in januari in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de -8°C. Er valt in januari op 3 Dagen neerslag met een totaal van 5 mm. Het is deze maand 25 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb en gemiddeld sneeuwt het 3 Dagen in januari.

Weer Ḩājī Afrāsyāb februari

Gemiddeld is het maximaal 1°C in februari in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de -7°C. Er valt in februari op 5 Dagen neerslag met een totaal van 14 mm. Het is deze maand 19 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb en gemiddeld sneeuwt het 4 Dagen in februari.

Weer Ḩājī Afrāsyāb maart

Gemiddeld is het maximaal 7°C in maart in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de -1°C. Er valt in maart op 4 Dagen neerslag met een totaal van 6 mm. Het is deze maand 26 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb en gemiddeld sneeuwt het 1 Dag in maart.

Weer Ḩājī Afrāsyāb april

Gemiddeld is het maximaal 13°C in april in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de 4°C. Er valt in april op 7 Dagen neerslag met een totaal van 7 mm en het is deze maand 23 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb.

Weer Ḩājī Afrāsyāb mei

Gemiddeld is het maximaal 18°C in mei in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de 9°C. Er valt in mei op 5 Dagen neerslag met een totaal van 7 mm en het is deze maand 26 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb.

Weer Ḩājī Afrāsyāb juni

Gemiddeld is het maximaal 23°C in juni in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de 12°C. Er valt in juni op 1 Dag neerslag met een totaal van 1 mm en het is deze maand 29 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb.

Weer Ḩājī Afrāsyāb juli

Gemiddeld is het maximaal 26°C in juli in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de 15°C. Er valt in juli op 1 Dag neerslag met een totaal van 0 mm en het is deze maand 30 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb.

Weer Ḩājī Afrāsyāb augustus

Gemiddeld is het maximaal 25°C in augustus in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de 14°C. en het is deze maand 31 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb.

Weer Ḩājī Afrāsyāb september

Gemiddeld is het maximaal 21°C in september in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de 10°C. Er valt in september op 1 Dag neerslag met een totaal van 0 mm en het is deze maand 29 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb.

Weer Ḩājī Afrāsyāb oktober

Gemiddeld is het maximaal 15°C in oktober in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de 6°C. Er valt in oktober op 2 Dagen neerslag met een totaal van 2 mm en het is deze maand 29 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb.

Weer Ḩājī Afrāsyāb november

Gemiddeld is het maximaal 8°C in november in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de 0°C. Er valt in november op 3 Dagen neerslag met een totaal van 4 mm en het is deze maand 27 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb.

Weer Ḩājī Afrāsyāb december

Gemiddeld is het maximaal 4°C in december in Ḩājī Afrāsyāb en minimaal rond de -5°C. Er valt in december op 2 Dagen neerslag met een totaal van 2 mm. Het is deze maand 28 Dagen droog in Ḩājī Afrāsyāb en gemiddeld sneeuwt het 1 Dag in december.

14 daagse weersverwachting Ḩājī Afrāsyāb

Het weer voor Ḩājī Afrāsyāb in Afghanistan wordt de komende 14 dagen °C en het blijft alle dagen droog.

Weersverwachting deze week

Dag Weer Max Min Neerslag Kans UV

Weersverwachting volgende week

Dag Weer Max Min Neerslag Kans UV

Ervaringen weer Ḩājī Afrāsyāb

Ben je in Ḩājī Afrāsyāb geweest?

Laat je ervaring met het weer van Ḩājī Afrāsyāb achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.
Door het versturen van de gegevens ga je akkoord met ons privacybeleid

Reisorganisaties Ḩājī Afrāsyāb

Hotels en appartementen in Ḩājī Afrāsyāb

Booking.com - Ḩājī AfrāsyābAls je geen pakketreis wilt boeken dan kun je via Booking.com de goedkoopste hotels, appartementen en andere accommodaties in Ḩājī Afrāsyāb vinden.

Vliegtickets naar Ḩājī Afrāsyāb

De 2 dichtstbijzijnde vliegvelden bij Ḩājī Afrāsyāb zijn:

 • Hamid Karzai International Airport (74 km)
  Kabul
 • Peshawar International Airport (286 km)
  Peshāwar

Via onze onderstaande partners vind je de goedkoopste vliegtickets naar Ḩājī Afrāsyāb. Klik op een logo om naar de website te gaan of bekijk direct via Skyscanner de goedkoopste vliegtickets van alle vliegtuigmaatschappijen.

Veelgestelde vragen

Waar ligt Ḩājī Afrāsyāb?


Notice: Undefined variable: latitude in /home/bestereistijdbe/public_html/cards/faq.php on line 177

Notice: Undefined variable: longitude in /home/bestereistijdbe/public_html/cards/faq.php on line 178

Ḩājī Afrāsyāb ligt in Afghanistan. Het ligt in een kaarsrechte lijn op 5.334 km van Brussel.

De coördinaten van Ḩājī Afrāsyāb zijn:
Latitude:
Longitude:

De GPS coördinaten zijn 35° 3' N, 68° 40' E

Hoelang is het vliegen naar Ḩājī Afrāsyāb?

De vliegtijd vanaf Brussels Airport naar Ḩājī Afrāsyāb is ongeveer 7 u. 30 min.
Bekijk dichtsbijzijnde vliegvelden

Hoe groot is Ḩājī Afrāsyāb?

De oppervlakte van Ḩājī Afrāsyāb is 107 km².

Hoe laat is het in Ḩājī Afrāsyāb?

Wat is de valuta van Ḩājī Afrāsyāb?

In Ḩājī Afrāsyāb wordt de Afghaanse Afghani (AFN) gebruikt om mee te betalen.

Wat is het netnummer van Ḩājī Afrāsyāb?

Het netnummer om naar Ḩājī Afrāsyāb te bellen is +93.

Valuta Ḩājī Afrāsyāb

In Ḩājī Afrāsyāb wordt de Afghaanse Afghani gebruikt om mee te betalen.

Wisselkoers Afghaanse Afghani (AFN) 11 mei 2021

1 Afghaanse Afghani = 0,01 Europese Euro
100 Afghaanse Afghani = 1,10 Europese Euro

1 Europese Euro = 91,11 Afghaanse Afghani
100 Europese Euro = 9.110,80 Afghaanse Afghani

Wisselkoers app installeren

Het kan lastig zijn om zelf de koers om te rekenen. Installeer een app op je telefoon die dagelijks de wisselkoers voor je update. Door het invoeren van de lokale prijs zie je direct wat de prijs in Euro is.

Bankpas activeren voor buitenland

Bankpassen zijn standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. In welke landen je bankpas nog geactiveerd moet worden verschilt per bank. Als je naar Ḩājī Afrāsyāb gaat dan moet je daarom van tevoren bij je eigen bank controleren of je je bankpas nog moet deblokkeren. Dit kun je in de meeste gevallen zelf doen via internetbankieren of bel hiervoor je bank.

Betaal met je bankpas

Als je betaalt met je bankpas dan is dit goedkoper dan via een creditcard. Daarnaast is dit goedkoper dan contant geld opnemen. Hiervoor betaal je vaak een bepaald percentage extra aan bankkosten. Binnen de Eurozone betaal je geen extra kosten voor pinnen of geld opnemen.

Creditcard meenemen

Neem naast je eigen bankpas ook een creditcard mee. Als je bankpas niet geaccepteerd wordt dan heb je nog een creditcard die je kunt gebruiken. Weet je je pincode(s) niet meer? Vraag deze minimaal 1 week voor je vakantie aan, dan ontvang je je code nog op tijd in huis.

Geld ter plaatse pinnen

Je kunt de dichtsbijzijnde geldautomaat vinden via verschillende apps zoals:

MasterCard ATM Hunter
Download Android
Download Apple

MasterCard Nearby
Download Android
Download Apple

Kaartlezer meenemen

Als je in het buitenland geld moet overmaken dan heb je soms de kaartlezer van je bank nodig. Neem deze mee, zodat je makkelijk geld kunt overboeken.

Tijdsverschil Ḩājī Afrāsyāb

In Ḩājī Afrāsyāb is het nu 21:46 uur 's avonds op dinsdag 11 mei 2021. Dat is 2,5 uur later dan in België. De tijdzone van Ḩājī Afrāsyāb is Asia/Kabul en de Greenwich time is UTC+04:+04.

Inentingen Ḩājī Afrāsyāb

Aanbevolen inentingen

 • Buiktyfus
 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Persoons- en reisgebonden inentingen

Deze inentingen kunnen per persoon verschillen en/of worden geadviseerd op basis van het verblijf in Ḩājī Afrāsyāb.

 • BMR (Bof, Mazelen en Rode hond)
 • Gele koorts
 • Hepatitis B
 • Rabiës
 • Tuberculose (TBC)