Het klimaat van Hurghada en de beste reistijd

Hurghada, een populaire bestemming in Egypte, heeft een warm woestijnklimaat. De temperaturen variëren tussen 15 en 37 graden. Het weer is het hele jaar door zonnig en droog, perfect voor liefhebbers van de zon. Er valt weinig tot geen neerslag in Hurghada. De zomers zijn heet met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden uitkomen. De temperaturen kunnen in de zomermaanden zelfs de 40 graden bereiken. In de wintermaanden is het iets koeler, maar nog steeds aangenaam met temperaturen rond de 20 graden. De beste tijd om Hurghada te bezoeken is in de lente of herfst, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en het niet te heet is. Kortom, Hurghada heeft een warm woestijnklimaat met veel zon en weinig neerslag, ideaal voor een ontspannen vakantie.

Het klimaat van Hurghada en de beste reistijd

Klimaat van Hurghada

Het klimaat van Hurghada, een populaire vakantiebestemming aan de Rode Zee in Egypte, is een fascinerend onderwerp voor reizigers die op zoek zijn naar zon, zee, en avontuur. Hurghada is een bestemming die charmeert met zijn warme klimaat, prachtige stranden, en kristalheldere wateren. Door de unieke combinatie van warme dagen, koele nachten, en een overvloed aan zonlicht, samen met de gastvrije cultuur en fascinerende geschiedenis, is Hurghada een niet te missen bestemming voor elke reiziger.

Een woestijnklimaat

Hurghada geniet van een woestijnklimaat, wat betekent dat bezoekers warme tot hete temperaturen overdag kunnen verwachten, terwijl de nachten verrassend koel kunnen zijn. Een bijna constante aanwezigheid is de zon, die het grootste deel van het jaar ongehinderd schijnt, waardoor Hurghada een ideale locatie is voor liefhebbers van zonvakanties.

Klimaatdetails Hurghada

  • Beste reistijd: april t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 15°C en 37°C
  • Zeetemperatuur: tussen 22°C en 31°C
  • Regen: 0 dagen per jaar en totaal 0 mm regen
  • Zonuren: 3709 zonuren per jaar

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 28 graden Celsius en een minimale hoeveelheid neerslag - slechts 10 mm per jaar - is het duidelijk dat regen hier een zeldzaamheid is. Het gebied telt 353 droge dagen per jaar, met een gemiddelde luchtvochtigheid van 48% en een UV-index van 7, wat wijst op de noodzaak van zonnebrandcrème en bescherming tegen de zon.

Temperatuurvariaties door het jaar heen

De temperatuur in Hurghada varieert gedurende het jaar, met juli als de warmste maand, waarin het kwik kan stijgen tot 34 graden Celsius. In tegenstelling, is januari de koelste maand, met een aangename 20 graden Celsius. Overdag liggen de temperaturen tussen de 20 en 34 graden Celsius, terwijl ze 's nachts kunnen dalen tot tussen de 16 en 28 graden Celsius.

De zeetemperatuur, een belangrijke factor voor veel vakantiegangers, varieert ook aanzienlijk, van 22 tot 31 graden Celsius, wat het hele jaar door mogelijkheden biedt voor zwemmen en watersporten.

De beste reistijd voor Hurghada

De beste tijd om Hurghada te bezoeken hangt af van persoonlijke voorkeuren. Voor degenen die de voorkeur geven aan extreem warm weer, zijn de zomermaanden ideaal, hoewel het belangrijk is om voorbereid te zijn op hoge temperaturen.

Voor bezoekers die liever mildere temperaturen ervaren, zijn de lente- en herfstmaanden, wanneer de temperaturen aangenamer zijn, de perfecte tijd om te reizen. Het is ook de periode waarin de natuur op zijn mooist is, en de stad minder druk is, waardoor bezoekers de rijke cultuur en geschiedenis van Hurghada op een meer ontspannen manier kunnen ervaren.

Klimaatgemiddelden Hurghada voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 20 en 34 graden Celsius en 's nachts tussen de 16 en 28 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 22 en 31 graden Celsius. Het regent 9 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 10 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3709 zonuren.

Temperatuurgrafiek Hurghada

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Hurghada.

Neerslaggrafiek Hurghada

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Hurghada.

Maximum temperatuur: tussen 20°C en 34°C
Warmste maand: 34°C in juli
Koudste maand: 20°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 16°C en 28°C
Zeetemperatuur: tussen 22°C en 31°C
Droge dagen: 356 dagen
Dagen met regen: 9 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 10 mm
Aantal uren zon: 3709 uur

Hurghada ligt in Egypte. Bekijk onze pagina over het klimaat van Egypte voor meer klimaatinfo over Egypte of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Hurghada

De beste reistijd voor Hurghada in in Egypte is van april t/m oktober. In deze periode heb je een hoge temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Hurghada is 34°C in juli en de laagste is 20°C in januari. De maximale watertemperatuur is 31°C en de laagste watertemperatuur is 22°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Hurghada.

Ervaringen met het klimaat van Hurghada

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Hurghada.

linda [email protected] was in Hurghada in december
uitstekend

zeer goed weer van smorgens in bikini maar rond 16 u kan je een trui gebruiken mooie strand voor reuma patienten ideale plek dit jaar december gaan we terug als corona dit toe laat super zon

Linda was in Hurghada in januari
goed

Overdag was warm genoeg om in de zon gaan te liggen, het zwembad water als het niet verwarmd is is het te koud. 's Avonds kun je een trui gebruiken. Er is redelijk veel wind.

Thielens was in Hurghada in maart
uitstekend

Prachtig weer.niet te warm. Juist goed.

CDV was in Hurghada in januari
goed

Ideaal weertje overdag om te zonnen, na 16 U flink afkoelen, avonden en nachten vrij fris,pull nodig.

Nico van Broeck was in Hurghada in september
uitstekend

Gewoon knap

Ben je in Hurghada geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Hurghada achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Hurghada

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Hurghada is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Hurghada in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 20 22 24 27 30 33 34 34 32 30 25 22
Min °C 16 17 18 21 24 26 28 28 26 24 21 17
Water °C 22 22 24 26 29 30 31 31 29 28 26 25
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 1 1 1 1 1 0 0 0 1 2 1 1
Dagen regen 1 - 1 2 1 - - - 1 1 1 1
Dagen droog 30 28 30 28 30 30 31 31 29 30 29 30
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 7 9 12 12 13 13 13 10 10 8 7
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 4 3 4 4 3 3 3
UV-index 5 5 6 7 7 8 8 8 7 6 6 5

Klimaat van Hurghada per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Hurghada? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Hurghada

Bekijk het volledige weerbericht voor Hurghada

Wil je weten wat voor weer het is in Hurghada voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Hurghada en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Hurghada voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Hurghada

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.