Het klimaat van Sharm el Sheikh en de beste reistijd

Het klimaat van Sharm el Sheikh in het kort

Sharm el Sheikh in Egypte kent hete zomers met temperaturen die kunnen oplopen tot 37 graden. In de wintermaanden daalt de temperatuur naar ongeveer 15 graden. Neerslag is minimaal en de zon schijnt vrijwel het hele jaar door. Verfrissende zeewinden zorgen voor wat verkoeling, vooral in de zomermaanden. De zee is warm en uitnodigend, perfect voor een verkoelende duik. Het weer is over het algemeen droog en zonnig, waardoor Sharm el Sheikh een populaire bestemming is voor zonliefhebbers. Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème meeneemt en hydrateer goed om optimaal van het warme klimaat te genieten.

Het klimaat van Sharm el Sheikh en de beste reistijd partly-cloudy-day 25°C

Klimaatdetails Sharm el Sheikh

  • Beste reistijd: maart t/m mei en september t/m november
  • Jaartemperatuur: tussen 15°C en 37°C
  • Zeetemperatuur: tussen 23°C en 30°C
  • Regen: 9 dagen per jaar en totaal 19 mm regen
  • Zonuren: 3650 zonuren per jaar

Klimaat van Sharm el Sheikh

In Sharm el Sheikh heerst een tropisch woestijnklimaat. Dat betekent dat het er het hele jaar door warm is en er weinig temperatuurschommelingen zijn. Dit komt doordat de stad aan de Rode Zee ligt en omringd is door woestijn, wat leidt tot hoge temperaturen en weinig neerslag.

Lente in Sharm el Sheikh

De lente in Sharm el Sheikh is een aangename tijd om naar de stad te gaan. De temperaturen stijgen langzaam en er valt weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur in de lente ligt rond de 30 graden Celsius.

Zomer in Sharm el Sheikh

In de zomer kan het in Sharm el Sheikh behoorlijk warm worden. De temperaturen kunnen oplopen tot boven de 40 graden Celsius, vooral in juli en augustus. Hoewel de zomers warm zijn, kun je genieten van een aangenaam briesje van zee, wat de hitte enigszins verlicht.

Herfst in Sharm el Sheikh

De herfst is een populaire tijd om Sharm el Sheikh te bezoeken vanwege het aangename klimaat. De temperaturen dalen langzaam en er valt weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur in de herfst ligt rond de 35 graden Celsius.

Winter in Sharm el Sheikh

De winters in Sharm el Sheikh zijn meestal mild en droog. De temperaturen dalen zelden onder de 20 graden Celsius, maar er valt weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de 25 graden Celsius.

Op vakantie naar Sharm el Sheikh?

Vliegtickets naar Sharm el Sheikh kun je boeken via TUI fly of Cheaptickets.be

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Sharm el Sheikh.

Beste reistijd voor Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh, dat op het zuidelijkste puntje van het Sinaï-schiereiland van Egypte ligt, is een geliefde vakantieplek die bekend staat om zijn prachtige stranden en opwindende nachtleven. Maar wanneer is de ideale tijd om naar deze energieke stad te reizen?

Sharm el Sheikh heeft het hele jaar door een warm en zonnig klimaat, met gemiddelde maxima van 26 graden celsius en minima van 21 graden celsius. De wintermaanden december, januari en februari zijn echter de beste tijden om Sharm el Sheikh te bezoeken.

Dit zijn de beste maanden voor buitenactiviteiten zoals zwemmen, snorkelen en duiken, omdat het weer dan droog, zonnig en comfortabel is. Bovendien is de zee kalm en helder, ideaal voor watersporten. Bovendien is de winter het drukste reisseizoen van Sharm el Sheikh, dus kun je een verscheidenheid aan activiteiten en evenementen verwachten.

Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat het hoogseizoen ook betekent dat logies en reizen dan duurder zijn. Bezoek in de lente of herfst, wanneer het buiten nog steeds warm en aangenaam is, maar er minder mensen zijn en de prijzen lager zijn, als je geld wilt besparen.

Klimaattabel van Sharm el Sheikh

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Sharm el Sheikh is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Sharm el Sheikh in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 21 22 24 27 30 33 34 35 33 30 26 22
Min °C 17 18 19 22 25 27 28 29 28 26 22 18
Water °C 25 23 23 24 26 28 30 30 29 29 28 26
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 4 4 1 1 1 0 0 0 0 5 2 1
Dagen regen 1 1 1 2 1 - - - - 1 1 1
Dagen droog 30 27 30 28 30 30 31 31 30 30 29 30
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 7 9 12 12 13 13 13 10 10 8 7
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
UV-index 5 6 6 7 7 8 8 8 7 6 6 5

Klimaat van Sharm el Sheikh per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Sharm el Sheikh? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Sharm el Sheikh

Vandaag is het bewolkt in Sharm el Sheikh en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 25 graden Celsius. De wind waait sterk uit het noordnoordoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Sharm el Sheikh

Wil je weten wat voor weer het is in Sharm el Sheikh voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Sharm el Sheikh en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Sharm el Sheikh voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Sharm el Sheikh

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Sharm el Sheikh.

uitstekend

Prachtig na zomer weertje. Truien komen hier niet aan te pas. Vroeg donker maar ook vroeger licht. Je kan je dag hier excellent vullen van het heerlijk ☀️tje. Voor herhaling vatbaar.X perience st George is mijn favoriete hotel tegen een betaalbare prijs.

Ben je in Sharm el Sheikh geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Sharm el Sheikh achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Bestemmingen in de buurt van Sharm el Sheikh

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.