La Palma
Intro

La Palma is hét Canarische Eiland voor de natuurliefhebber. In het noorden bevinden zich de groene bossen, terwijl zich in het zuiden een woestijnlandschap bevindt. Door de aangename temperaturen kun je hier uitstekend wandelen en fietsen.

Je hebt er uitstekende mogelijkheden voor wandelen, duiken, paragliding en fietsen. Waar je je ook op het eiland bevindt, er is altijd een organisatie in de buurt voor een mooie activiteit. Het is een van de meest groene Canarische eilanden, waar je nog kunt genieten van ongerepte natuur. Van de groene bossen in het noorden naar de woestijnlandschappen in het zuiden tot de serene dennenbossen in Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. Als je dit allemaal hebt gezien dan snap je wel waarom het hele eiland tot UNESCO-biosfeerreservaat is verklaard.

Beste reistijd La Palma, Spanje

Beste reistijd La Palma, Spanje

De beste reistijd voor het eiland La Palma in Spanje is van mei t/m december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur op La Palma is 24°C in augustus en de laagste is 19°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 20°C en 25°C. Het weer en klimaat van La Palma is geschikt voor een zonvakantie.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor La Palma is een 8,3. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

La Palma heeft een tropisch savanneklimaat. Het is elke maand warm met zowel een nat als droog seizoen. Als je wilt weten wat de gemiddelde temperatuur in La Palma is of wanneer de meeste regen of sneeuw valt, dan kun je dit hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd La Palma per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
19°C 19°C 19°C 19°C 20°C 21°C 23°C 24°C 24°C 24°C 22°C 21°C
5
mm
6
mm
9
mm
4
mm
2
mm
2
mm
2
mm
2
mm
3
mm
18
mm
27
mm
9
mm