Het klimaat van Meloneras en de beste reistijd

Meloneras, gelegen in het prachtige Gran Canaria, heeft een heerlijk zonnig klimaat met temperaturen die variëren tussen de aangename 15 en 28 graden. Er valt weinig tot geen neerslag, waardoor het weer over het algemeen droog en zonnig is. De zon schijnt het hele jaar door, ideaal voor zonaanbidders en vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannende strandvakantie. De aangename temperaturen maken het ook perfect voor outdoor activiteiten en het verkennen van de prachtige omgeving. Geniet van de schitterende zonsondergangen en het adembenemende landschap dat Meloneras te bieden heeft. Vergeet niet om je zonnebrandcrème mee te nemen en volop te genieten van het heerlijke weer in deze paradijselijke bestemming.

Het klimaat van Meloneras en de beste reistijd

Klimaat van Meloneras

Meloneras, een juweel op Gran Canaria, staat bekend om zijn aangename klimaat dat bezoekers het hele jaar door aantrekt. Meloneras is een bestemming die charmeert met zijn klimaat, het hele jaar door aangename temperaturen biedt, en overvloedige zonneschijn garandeert. Dit maakt het tot een perfecte keuze voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zowel ontspanning als avontuur in een klimaat dat zelden teleurstelt.

Het mediterrane klimaat van Meloneras

Meloneras geniet van een mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme, droge zomers en mildere winters. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 22 graden Celsius, wat het een ideale bestemming maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de extremen van zowel hitte als kou. Met slechts 90 mm neerslag per jaar en 259 droge dagen, is het duidelijk dat Meloneras een droombestemming is voor liefhebbers van zonneschijn.

Klimaatdetails Meloneras

  • Beste reistijd: maart t/m mei en september t/m november
  • Jaartemperatuur: tussen 15°C en 28°C
  • Zeetemperatuur: tussen 19°C en 24°C
  • Regen: 22 dagen per jaar en totaal 147 mm regen
  • Zonuren: 3100 zonuren per jaar

Temperatuurvariaties door het jaar heen

De temperatuur in Meloneras varieert gematigd door het jaar heen, met een piek in augustus wanneer het kwik gemiddeld 25 graden Celsius bereikt. De koelste maand is januari, met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celsius. Dagtemperaturen schommelen tussen de 19 en 25 graden Celsius, terwijl de nachttemperaturen een comfortabele 16 tot 22 graden Celsius aanhouden. Deze milde temperatuurvariaties maken Meloneras tot een aantrekkelijke bestemming, ongeacht het seizoen.

Zonneschijn en neerslag

Een opmerkelijk kenmerk van het klimaat in Meloneras is de overvloed aan zonneschijn. Met 3424 zonuren per jaar en een UV-index van 6, is het essentieel voor bezoekers om zonnebrandcrème en beschermende kleding mee te nemen. De zeetemperatuur, variërend van 19 tot 24 graden Celsius, nodigt het hele jaar door uit tot zwemmen en watersporten.

Ondanks de geringe hoeveelheid neerslag, met slechts 47 regendagen per jaar, blijft de luchtvochtigheid met een gemiddelde van 75% relatief hoog. Dit draagt bij aan het gevoel van frisheid en verfrissing, zelfs op de warmste dagen.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Meloneras te bezoeken hangt af van persoonlijke voorkeuren. Voor degenen die de voorkeur geven aan warmere temperaturen, zijn de zomermaanden ideaal, terwijl de mildere temperaturen in de wintermaanden aantrekkelijk kunnen zijn voor bezoekers die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de koude klimaten elders.

Klimaatgemiddelden Meloneras voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 19 en 25 graden Celsius en 's nachts tussen de 16 en 22 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 19 en 24 graden Celsius. Het regent 47 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 90 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3424 zonuren.

Temperatuurgrafiek Meloneras

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Meloneras.

Neerslaggrafiek Meloneras

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Meloneras.

Maximum temperatuur: tussen 19°C en 25°C
Warmste maand: 25°C in augustus
Koudste maand: 19°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 16°C en 22°C
Zeetemperatuur: tussen 19°C en 24°C
Droge dagen: 318 dagen
Dagen met regen: 47 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 90 mm
Aantal uren zon: 3424 uur

Meloneras ligt op het eiland Gran Canaria. Bekijk onze pagina over het klimaat van Gran Canaria voor meer klimaatinfo over Gran Canaria of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Meloneras

De beste reistijd voor Meloneras op in Gran Canaria is van maart t/m mei en september t/m november. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Meloneras is 25°C in augustus en de laagste is 19°C in januari. De maximale watertemperatuur is 24°C en de laagste watertemperatuur is 19°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Meloneras.

Ervaringen met het klimaat van Meloneras

Plaats je review over je ervaringen met het weer van Meloneras.

Ben je in Meloneras geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Meloneras achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Meloneras

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Meloneras is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Meloneras in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 19 19 19 20 21 22 24 25 24 24 22 21
Min °C 17 16 17 17 19 20 21 22 22 22 20 19
Water °C 20 19 19 21 22 23 22 23 24 24 24 21
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 5 7 8 3 3 2 2 10 10 20 13 7
Dagen regen 4 4 5 4 2 1 1 4 5 7 5 5
Dagen droog 27 24 26 26 29 29 30 27 25 24 25 26
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 9 9 9 9 9 10 10 10 10 9 9 9
Windkracht (Bft) 4 4 4 4 4 4 4 4 4 3 4 4
UV-index 5 5 5 5 5 6 6 6 6 6 6 5

Klimaat van Meloneras per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Meloneras? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Meloneras

Bekijk het volledige weerbericht voor Meloneras

Wil je weten wat voor weer het is in Meloneras voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Meloneras en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Meloneras voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Meloneras

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.