7 must-haves om mee te nemen op zomervakantie

7 must-haves om mee te nemen op zomervakantie

Een zomerse vakantie is een geweldige tijd om te ontspannen, maar dat betekent niet dat je er niet voor moet zorgen dat je goed voorbereid bent. Of je nu een week weg gaat of een maand, het is belangrijk dat je de volgende zeven items meeneemt om ervoor te zorgen dat je je vakantie zo comfortabel als mogelijk kunt maken.

1. Kleding en kleding

Als eerste moet je zorgen dat je voldoende kleding meeneemt. Zorg ervoor dat je een aantal makkelijke outfits hebt je dagelijks kunt dragen, maar vergeet ook niet om wat nettere kleding in te pakken als je ‘s avond uit wilt gaan of naar een chique restaurant wilt gaan.

2. Snacks

Een onverwachte rit duurt soms langer dan verwacht. Neem daarom wat tussendoortjes of koekjes mee om te voorkomen dat je hongerig op pad gaat. Even een kijkje nemen in de Aldi folder van de week en vervolgens een bezoekje om je favoriete pakje(s) koekjes of chips op voorhand in te slaan is dus zeker een aanrader.

3. Zonnebrandcrème

Pack your sunscreen voor je naar Kreta of een andere zonnige bestemming gaat! Een goede zonnebrandcrème is essentieel om ervoor te zorgen dat huid beschermd blijft tijdens het zonnen. Neem ook een hoed of pet mee om je gezicht te beschermen, en vermijd de felle uren van de dag. Tenzij je helemaal voor die tomaten look gaat.

4. Insectenspray

In een warm land of midden in de natuur kunnen muggenbeten veel ongemak veroorzaken - dus neem een flesje spray mee en maak er regelmatig gebruik van om ervoor te zorgen dat de beestjes op afstand blijven.

5. Medicijnen

Niemand wil ziek worden op vakantie, maar soms kan je wel tegen een beetje pech aanlopen. Zorg ervoor dat je wat paracetamol of ibuprofen meeneemt voor als je hoofdpijn krijgt en neem ook wat imodium mee, gewoon just in case. Het blijkbaar de frequentste klacht waarmee reizigers te maken krijgen. 

6. Powerbank en oplader

Een andere must-have is een powerbank en oplader. Als je veel fotografeert of gebruik maakt van je telefoon, kan het snel leeglopen. Zorg er dus voor dat je altijd een opgeladen powerbank of oplader bij de hand hebt. Check ook op voorhand of je een reisstekker nodig hebt.

7. Reisdocumenten

Dit is een duidelijke must-have, maar nog steeds iets waar mensen soms aan denken. Zorg ervoor dat je paspoort en andere reisdocumenten veilig opgeborgen zijn voordat je vertrekt, en vergeet ook niet om eventuele visum- of inenting toestemmingen te regelen die nodig zijn voor het land waar je naartoe gaat.