Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Venezuela?

Het huidige klimaat van Venezuela wordt gekenmerkt door gemiddelde maandelijkse temperaturen die overdag variëren van maximaal 32°C tot minimaal 30°C. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 32°C. 's Nachts liggen de temperaturen in de koude maanden gemiddeld rond de 21°C en in de warmere maanden rond de 23°C.

De hoogste temperatuur in Venezuela in de afgelopen 10 jaar was 45°C in juli 2018. De laagst gemeten temperatuur overdag bedroeg 20°C in juni 2023.

Jaarlijks valt er gemiddeld 1686 mm neerslag in Venezuela. Ter vergelijking, België ontvangt 636 mm neerslag per jaar.

Het orkaanseizoen in Venezuela loopt van juni tot en met november.

Het klimaat van Venezuela is gebaseerd op de weergegevens van Caracas. Andere locaties kunnen een ander weerbeeld hebben. Je kunt alle bestemmingen in Venezuela bekijken voor een compleet beeld van het klimaat.

Bekijk het weer voor Venezuela Chevron

Beste reistijd voor Venezuela

De beste reistijd voor zonnig weer in Venezuela is januari tot en met april en december. In deze periode heb je een prima temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Venezuela te bezoeken. In de overige maanden van het jaar valt er teveel neerslag of is de temperatuur niet ideaal voor een bezoek, als je van zonnig en aangenaam weer wilt genieten.

Klimaattabel van Venezuela

De klimaattabel van Venezuela toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 30 31 31 31 31 31 31 31 32 32 31 31
Temp. min (°C) 21 22 22 23 23 23 23 22 23 23 23 22
Neerslag
Droplet
Droplet
Droplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
Neerslag (mm) 29 32 45 120 222 176 170 222 210 222 182 56
UV-index 8 9 9 9 8 8 8 8 9 8 8 8

Klik op de maandnaam om meer weerdetails te bekijken, zoals de weergemiddelden per dag en de temperaturen en neerslag van de afgelopen jaren in die maand.

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 32°C
  • Hoogste temperatuur: 32°C in september en oktober
  • Laagste temperatuur: 30°C in januari
  • Neerslag: 1686 mm per jaar, gemiddeld 141 mm per maand
  • Droogste maanden: 29 mm in januari, 32 mm in februari en 45 mm in maart
  • Natste maanden: 222 mm in mei, 222 mm in augustus en 222 mm in oktober

Ervaringen met het weer in Venezuela

UitstekendStarStarStarStarStar

Het regende zo nu en dan een beetje, maar het koelde ons ech... meer

Silke Ahmad

GoedStarStarStarStar

Door de hoge temperaturen kon je de tropische sfeer echt vo... meer

Froukje

Gemiddelde temperatuur per maand in Venezuela

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Venezuela. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Venezuela

Gemiddelde neerslag per maand in Venezuela

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Venezuela gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Venezuela

Gemiddelde UV-index per maand in Venezuela

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Venezuela. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Venezuela

Temperatuur per jaar in Venezuela

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Venezuela. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Venezuela

Neerslagsom per jaar in Venezuela

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen 10 jaar is gevallen in Venezuela. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in millimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Venezuela

Ervaringen met het weer in Venezuela

Het weer in Venezuela wordt gemiddeld beoordeeld met 4,1 van 5 sterren door 8 bezoekers. Ben jij in Venezuela geweest? Deel jouw ervaring met het weer zodat je andere bezoekers hiermee kunt helpen.

Schrijf je eigen beoordeling Down

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Door de hoge temperaturen kon je de tropische sfeer echt voelen. Er waren onverwachte regenbuien, maar die waren behoorlijk verfrissend.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De hoge luchtvochtigheid was soms onaangenaam, maar zorgde wel voor groene en levendige landschappen. Het was een unieke ervaring.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Hoewel de temperatuur opliep tot 30 graden, was het dankzij de schaduw en airconditioning draaglijk. Er viel wat regen, maar dat verfriste de sfeer. Kortom een ​​positieve ervaring.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De temperaturen bereikten overdag zo'n 30 graden, maar door de koele wind leek het minder warm. De avonden waren iets koeler, maar nog steeds aangenaam. Het regent hier en daar, maar niets zal uw vakantie verpesten.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Overdag is de temperatuur stabiel rond de 30 graden, 's avonds koelt het aangenaam af. Soms valt er een tropische regenbui, maar die duurt nooit lang.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Het regende zo nu en dan een beetje, maar het koelde ons echt af. Ideaal weer voor actieve ontspanning zonder constant te zweten!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

April in Venezuela was uitzonderlijk warm, maar met veel schaduw. Overdag was de temperatuur aangenaam, hoewel vaak vochtig, maar de avonden waren heerlijk. De regen was beperkt en verfrissend.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Oktober in Venezuela gaf ons een mooie mix van zon en wat regen. Geweldig voor het verkennen van steden en stranden. Het kan soms erg heet worden, dus vergeet niet te hydrateren! Over het algemeen ervaren we mooi weer!

Ben je in Venezuela geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Venezuela achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Venezuela per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Venezuela en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Venezuela kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Eilanden in Venezuela

Terug naar boven