Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Sri Lanka?

Het huidige klimaat van Sri Lanka wordt gekenmerkt door gemiddelde maandelijkse temperaturen die overdag variëren van maximaal 32°C tot minimaal 29°C. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 31°C. 's Nachts liggen de temperaturen in de koude maanden gemiddeld rond de 18°C en in de warmere maanden rond de 22°C.

De hoogste temperatuur in Sri Lanka in de afgelopen 10 jaar was 37°C in april 2017. De laagst gemeten temperatuur overdag bedroeg 21°C in december 2022.

Jaarlijks valt er gemiddeld 2781 mm neerslag in Sri Lanka. Ter vergelijking, België ontvangt 636 mm neerslag per jaar.

Het klimaat van Sri Lanka is gebaseerd op de weergegevens van Kandy. Andere locaties kunnen een ander weerbeeld hebben. Je kunt alle bestemmingen in Sri Lanka bekijken voor een compleet beeld van het klimaat.

Bekijk het weer voor Sri Lanka Chevron

Beste reistijd voor Sri Lanka

De beste reistijd voor aangenaam tot warm weer in Sri Lanka is januari t/m maart, juli en augustus. In deze periode valt er wel neerslag, maar de temperaturen zijn goed genoeg om Sri Lanka te verkennen.

Goedkope vakanties naar Sri Lanka Link

Klimaattabel van Sri Lanka

De klimaattabel van Sri Lanka toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 31 30 32 32 30 31 30 30 29 29 29 29
Temp. min (°C) 21 19 21 20 22 23 23 21 21 20 21 21
Neerslag
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDropletDroplet
Neerslag (mm) 94 87 152 272 272 258 106 199 294 354 368 325
UV-index 8 8 9 9 8 8 8 8 8 8 7 7

Klik op de maandnaam om meer weerdetails te bekijken, zoals de weergemiddelden per dag en de temperaturen en neerslag van de afgelopen jaren in die maand.

Ervaringen met het weer in Sri Lanka

UitstekendStarStarStarStarStar

Heerlijk!! we hebben een rondreis (met groep) gedaan. We zij... meer

Mirjam

UitstekendStarStarStarStarStar

Warm ontzettend... meer

Wessels

Gemiddelde temperatuur per maand in Sri Lanka

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Sri Lanka. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Sri Lanka

Gemiddelde neerslag per maand in Sri Lanka

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Sri Lanka gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Sri Lanka

Gemiddelde UV-index per maand in Sri Lanka

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Sri Lanka. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Sri Lanka

Temperatuur per jaar in Sri Lanka

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Sri Lanka. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Sri Lanka

Neerslagsom per jaar in Sri Lanka

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen 10 jaar is gevallen in Sri Lanka. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in millimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Sri Lanka

Ervaringen met het weer in Sri Lanka

Het weer in Sri Lanka wordt gemiddeld beoordeeld met 4,1 van 5 sterren door 9 bezoekers. Ben jij in Sri Lanka geweest? Deel jouw ervaring met het weer zodat je andere bezoekers hiermee kunt helpen.

Schrijf je eigen beoordeling Down

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Heerlijk!! we hebben een rondreis (met groep) gedaan. We zijn er 15 dagen geweest, ons werd de maand augustus afgeraden i.v.m. het regenseizoen. Maar goed, niets zo veranderlijk als het weer zullen we maar zeggen. Alleen de laatste dag hebben we aan het eind van de dag wat wind en regen gehad, maar verder waren alle dagen droog en (lekker) warm.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

September in Sri Lanka was aangenaam. De dagen waren zonnig en warm, ideaal voor actieve recreatie. Er waren momenten waarop het regende, meestal 's avonds, maar dat droeg alleen maar bij aan de tropische ervaring. Leuke plaats!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Er zijn regenbuien, maar ze zijn kort en koel. Ideaal voor een zonnige wintervakantie.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Er vielen enkele tropische buien, maar verder was het overwegend zonnig en warm; een uitnodigend contrast met het stoere Nederland.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Het algemene klimaat was warm en zonnig, maar met weinig regen. Aangenaam weer om te ontspannen op het strand. Niet perfect, maar wel aardig.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Het was overwegend zonnig, al viel er wel wat regen. De temperatuur was aangenaam, rond de 30 graden.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De temperatuur was hoog, maar niet verstikkend. Van tijd tot tijd was er een onvoorspelbare stortbui, die enkele veranderingen in de vakantie met zich meebracht.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Afwisselend zon en regen, maar meer regen dan verwacht. Omdat het warm en vochtig is, is comfortabele kleding vereist. De wind ontspande. Over het geheel genomen niet slecht om te ontspannen op het strand of de natuur te verkennen.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Warm ontzettend

Ben je in Sri Lanka geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Sri Lanka achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Sri Lanka per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Sri Lanka en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Sri Lanka kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven