La Gomera
Intro

Wanneer je op La Gomera afkomt per vliegtuig of boot denk je dat het een ondoordringbaar fort is door haar hoge en steile rotswanden. Eenmaal aangekomen kronkel je via haarspeldbochten en adembenemende uitzichten over het eiland. Dit eiland is een paradijs van natuurlijke schoonheid. Niet het type eiland dat gouden zandstranden of een bruisend nachtleven biedt, maar vooral rust en volop flora en fauna voor de natuurliefhebber. In principe kun je het hele jaar door naar dit eiland, maar vooral in de lente zijn de wandelpaden op hun best. De temperatuur is niet te heet of te warm en de heuvels zijn bedekt met de meest fleurige bloemen.

Beste reistijd La Gomera, Spanje

Beste reistijd La Gomera, Spanje

De beste reistijd voor het eiland La Gomera in Spanje is in januari en april t/m december, waarin je een aangename temperatuur hebt en geen tot amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur op La Gomera is 25°C in augustus en de laagste is 19°C in februari. De watertemperatuur ligt tussen 20°C en 27°C. Het weer en klimaat van La Gomera is geschikt voor een zonvakantie.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor La Gomera is een 9,0. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

La Gomera heeft 2 soorten klimaten, namelijk het tropisch savanneklimaat en mediterraan klimaat. Als je wilt weten wat de gemiddelde temperatuur in La Gomera is of wanneer de meeste regen of sneeuw valt, dan kun je dit hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd La Gomera per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
20°C 19°C 19°C 20°C 21°C 22°C 24°C 25°C 25°C 24°C 22°C 21°C
3
mm
7
mm
5
mm
3
mm
1
mm
0
mm
0
mm
3
mm
3
mm
10
mm
10
mm
8
mm