Het klimaat van La Gomera en de beste reistijd

La Gomera, gelegen in Spanje, weet te genieten van milde temperaturen het hele jaar door. Overdag kunnen de temperaturen oplopen tot 28 graden, terwijl de nachten wat koeler zijn met een minimum van 15 graden. De neerslag op La Gomera is over het algemeen beperkt, waardoor het eiland een droog klimaat kent. Geniet van zonnige dagen en aangename temperaturen tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

Klimaat van La Gomera

La Gomera, een idyllisch eiland in de Canarische archipel, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, rijke biodiversiteit en unieke klimaat. Het eiland geniet van een mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en mildere winters, waardoor het een perfecte bestemming is voor zowel avonturiers als rustzoekers.

La Gomera biedt een klimaat dat zowel uitnodigend als mild is, waardoor het een ideale bestemming is het hele jaar door. Of je nu komt voor de warme zomerzon, de milde winter, of de unieke natuurlijke schoonheid, La Gomera belooft een onvergetelijke ervaring. Het eiland nodigt uit tot ontdekking, of het nu gaat om zijn prachtige stranden, fascinerende wandelpaden of de rijke culturele erfgoed. La Gomera is een paradijs voor elke bezoeker, met een klimaat dat bijdraagt aan de magie van dit bijzondere eiland.

Klimaatdetails La Gomera

  • Beste reistijd: april t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 15°C en 28°C
  • Zeetemperatuur: tussen 20°C en 27°C
  • Regen: 31 dagen per jaar en totaal 53 mm regen
  • Zonuren: 3539 zonuren per jaar

Zomerse warmte en winterse mildheid

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 22 graden Celsius biedt La Gomera een aangenaam klimaat dat zelden extremen kent. De zomers zijn warm met temperaturen die in augustus, de warmste maand, gemiddeld 25 graden Celsius bereiken. Deze periode is ideaal voor liefhebbers van zon, zee en strand, waarbij de zeetemperatuur een verfrissende duik toelaat.

De winters zijn op La Gomera verre van streng. Met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celsius in februari, de koudste maand, blijft het eiland een aantrekkelijke bestemming voor diegenen die aan de kou willen ontsnappen. De milde temperaturen maken het mogelijk om ook in de wintermaanden van outdoor activiteiten te genieten.

Neerslag en zonneschijn

Ondanks de overwegend droge dagen, met 322 droge dagen per jaar, ontvangt La Gomera gemiddeld 53 mm regen per jaar. Deze neerslag is voornamelijk geconcentreerd in de wintermaanden, waardoor de lente en zomer bijzonder droog zijn. Dit draagt bij aan de unieke flora en fauna van het eiland, waaronder het laurierbos, dat floreert in deze specifieke omstandigheden.

La Gomera geniet van een overvloed aan zonneschijn, met gemiddeld 3539 zonuren per jaar. Deze overvloedige zonneschijn, gecombineerd met de hoge gemiddelde luchtvochtigheid van 73%, creëert een levendige en weelderige omgeving die het eiland zijn kenmerkende groene uitstraling geeft.

UV-index en zeetemperaturen

Met een gemiddelde UV-index van 6 is het belangrijk voor bezoekers om zonnebescherming serieus te nemen, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de zon het sterkst is. De zeetemperaturen variëren tussen de 20 en 27 graden Celsius, wat ideaal is voor zwemmen, snorkelen en duiken, activiteiten die La Gomera tot een populaire bestemming maken voor watersportliefhebbers.

Klimaatgemiddelden La Gomera voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 19 en 25 graden Celsius en 's nachts tussen de 18 en 24 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 20 en 27 graden Celsius. Het regent 31 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 53 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3539 zonuren.

Temperatuurgrafiek La Gomera

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor La Gomera.

Neerslaggrafiek La Gomera

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor La Gomera.

Maximum temperatuur: tussen 19°C en 25°C
Warmste maand: 25°C in augustus
Koudste maand: 19°C in februari
Nachttemperatuur: tussen 18°C en 24°C
Zeetemperatuur: tussen 20°C en 27°C
Droge dagen: 334 dagen
Dagen met regen: 31 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 53 mm
Aantal uren zon: 3539 uur

La Gomera hoort bij Spanje. Bekijk onze pagina over het klimaat van Spanje voor meer klimaatinfo over Spanje of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor La Gomera

De beste reistijd voor La Gomera, Spanje is april t/m oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. Op het eiland La Gomera is de warmste maand augustus met 25°C en het meest koud is het in februari met 19°C. De maximale watertemperatuur is 27°C en de laagste watertemperatuur is 20°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in La Gomera.

Ervaringen met het klimaat van La Gomera

Plaats je review over je ervaringen met het weer van La Gomera.

Ben je in La Gomera geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van La Gomera achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van La Gomera

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor La Gomera is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van La Gomera in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 20 19 19 20 21 22 24 25 25 24 22 21
Min °C 19 18 18 19 20 21 23 24 24 23 21 20
Water °C 20 20 21 21 23 23 23 25 27 26 25 22
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 3 7 5 3 1 0 0 3 3 10 10 8
Dagen regen 2 2 5 4 1 - 1 2 2 4 4 4
Dagen droog 29 26 26 26 30 30 30 29 28 27 26 27
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 10 10 9 10 10 10 10 10 10 10 10 9
Windkracht (Bft) 3 4 3 3 3 3 4 3 3 3 3 3
UV-index 5 5 5 6 6 6 6 6 6 6 6 5

Klimaat van La Gomera per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor La Gomera? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in La Gomera

Vandaag is het bewolkt in La Gomera en er kan een lichte regenbui vallen. De temperatuur loopt op tot 21 graden Celsius. De wind waait zwak uit het noordnoordoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor La Gomera

Wil je weten wat voor weer het is in La Gomera voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in La Gomera en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in La Gomera voor je in petto heeft.

Populaire bestemmingen in La Gomera

Alle bestemmingen in La Gomera

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.