Het klimaat van Parijs en de beste reistijd

In Parijs, Frankrijk, is het klimaat mild en gematigd. De zomers zijn warm, met temperaturen rond de 25 graden Celsius. De winters zijn koel, met temperaturen die kunnen dalen tot ongeveer 3 graden Celsius. Neerslag valt het hele jaar door regelmatig en in alle seizoenen. De lente en herfst zijn aangenaam met milde temperaturen. Mist kan voorkomen in de vroege ochtenden van de herfst en winter. Parijs staat bekend om zijn gure noordenwind genaamd "La Bise", die in de wintermaanden kan waaien en de gevoelstemperatuur aanzienlijk kan verlagen. Over het algemeen is het weer in Parijs aangenaam en perfect om de stad te verkennen.

Het klimaat van Parijs en de beste reistijd

Op vakantie naar Parijs?

Vliegtickets naar Parijs kun je boeken via Cheaptickets.be

Klimaat van Parijs

Het weer en klimaat van Parijs worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de ligging en geografie van de stad. Parijs heeft een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat het over het algemeen milde winters en warme zomers kent. Dit type klimaat wordt gekenmerkt door gematigde temperaturen en neerslag gedurende het hele jaar.

Lente in Parijs

In de lente begint Parijs langzaam op te warmen na de koude wintermaanden. De temperaturen stijgen gestaag en de natuur komt tot bloei. De lente is vaak een aangename tijd om de stad te bezoeken, met milde temperaturen en regelmatige zonneschijn.

Klimaatdetails Parijs

  • Beste reistijd: mei t/m juli
  • Jaartemperatuur: tussen 3°C en 25°C
  • Regen: 111 dagen per jaar en totaal 637 mm regen
  • Sneeuw: 15 dagen per jaar en 1.5 cm sneeuw
  • Zonuren: 1662 zonuren per jaar

Zomer in Parijs

De zomer in Parijs is warm en zonnig. Temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, waardoor het een populaire tijd is voor toeristen om de stad te verkennen. De lange dagen en aangename avonden maken het een ideale periode om de vele bezienswaardigheden van Parijs te ontdekken.

Herfst in Parijs

Na de warme zomermaanden begint de herfst in Parijs, gekenmerkt door mildere temperaturen en een afname van het toerisme. De bomen verliezen hun bladeren en de stad krijgt een prachtige herfstkleur. De herfst is een rustige tijd in Parijs, perfect voor ontspannen wandelingen door de pittoreske straten.

Winter in Parijs

De winter in Parijs kan koud zijn, met temperaturen die soms onder het vriespunt dalen. Sneeuwval is zeldzaam, maar de stad kan bedekt worden met een lichte laag sneeuw, wat een sprookjesachtig tintje geeft aan de historische gebouwen en straten. Ondanks de kou is de winter een charmante tijd om Parijs te ervaren, met gezellige cafés en de prachtig verlichte bezienswaardigheden.

Het gematigde zeeklimaat van Parijs wordt voornamelijk beïnvloed door de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Golfstroom. Deze factoren zorgen voor gematigde temperaturen gedurende het hele jaar en brengen regelmatig neerslag naar de regio. De stad profiteert van een stabiel klimaat dankzij deze invloeden, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel toeristen als inwoners.

Klimaatgemiddelden Parijs voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 6 en 24 graden Celsius en 's nachts tussen de 1 en 14 graden Celsius. Het regent 148 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 332 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 9 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2471 zonuren.

Temperatuurgrafiek Parijs

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Parijs.

Neerslaggrafiek Parijs

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Parijs.

Maximum temperatuur: tussen 6°C en 24°C
Warmste maand: 24°C in juli
Koudste maand: 6°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 1°C en 14°C
Droge dagen: 208 dagen
Dagen met regen: 148 dagen
Dagen met sneeuw: 9 dagen
Totale regensom: 332 mm
Aantal uren zon: 2471 uur

Parijs ligt in Frankrijk. Bekijk onze pagina over het klimaat van Frankrijk voor meer klimaatinfo over Frankrijk of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Parijs

De beste reistijd voor Parijs in in Frankrijk is van mei t/m juli. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Parijs is 24°C in juli en de laagste is 6°C in januari.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Parijs.

Ervaringen met het klimaat van Parijs

Plaats je review over je ervaringen met het weer van Parijs.

Ben je in Parijs geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Parijs achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Parijs

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Parijs is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Parijs in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 6 7 12 16 18 21 24 24 21 16 11 7
Min °C 1 2 4 6 9 12 14 14 12 9 6 3
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 32 30 29 16 27 32 37 25 16 18 29 41
Dagen regen 15 12 11 12 13 14 15 12 9 10 11 14
Dagen sneeuw 3 3 1 - - - - - - - - 2
Dagen droog 13 13 19 18 18 16 16 19 21 21 19 15
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 4 5 6 8 8 9 9 9 8 6 4 4
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 2 2 2 2 2 3 3 3
UV-index 2 2 3 3 4 5 5 5 4 3 2 2

Klimaat van Parijs per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Parijs? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Parijs

Bekijk het volledige weerbericht voor Parijs

Wil je weten wat voor weer het is in Parijs voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Parijs en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Parijs voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Parijs

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.