Het klimaat van Ardèche en de beste reistijd

Het klimaat van Ardèche in het kort

De Ardèche in Frankrijk heeft een gematigd klimaat, met warme zomers en milde winters. De gemiddelde zomertemperaturen liggen tussen de 25°C en 30°C, terwijl de winters gemiddeld rond de 7°C tot 10°C zijn. De regio ontvangt over het algemeen matige tot lichte neerslag gedurende het hele jaar, met iets meer regenval in de herfst en lente. Enkele typische weerfenomenen in de Ardèche zijn mistige ochtenden en af en toe sterke Mistral-windstoten die in het gebied voorkomen.

Het klimaat van Ardèche en de beste reistijd partly-cloudy-day 21°C

Klimaatdetails Ardèche

  • Beste reistijd: mei t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 3°C en 29°C
  • Regen: 119 dagen per jaar en totaal 511 mm regen
  • Sneeuw: 2 dagen per jaar
  • Zonuren: 2800 zonuren per jaar

Klimaat van Ardèche

De Ardèche, een prachtige regio in het zuiden van Frankrijk, is een bestemming die reizigers betovert met haar natuurlijke schoonheid, historische sites en, niet te vergeten, haar kenmerkende klimaat. De Ardèche is een regio die rijk is aan natuurlijke schoonheid, culturele schatten en een uniek klimaat. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele verrijking, de Ardèche biedt het hele jaar door iets voor elke reiziger. Door rekening te houden met het klimaat en de beste reistijd, kun je jouw bezoek aan deze prachtige Franse regio optimaal plannen.

Een mediterrane invloed met een vleugje landklimaat

De Ardèche geniet van een klimaat dat ergens tussen een landklimaat en mediterrane invloeden in ligt. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 18 graden Celsius en ongeveer 511 mm neerslag per jaar, biedt de regio een aangenaam klimaat voor bezoekers. De zomers zijn warm met temperaturen die in juli, de warmste maand, gemiddeld 29 graden Celsius bereiken. Winters zijn over het algemeen mild, met januari als de koudste maand, waarin de temperatuur gemiddeld 8 graden Celsius is.

Een opmerkelijk aspect van het klimaat in de Ardèche is de invloed van de mistral, een krachtige wind die koude lucht vanuit het Centraal Massief aanvoert. Deze wind kan soms zorgen voor aanzienlijke temperatuurdalingen, wat bijdraagt aan de klimatologische diversiteit van de regio. Ondanks deze variabiliteit, schijnt de zon rijkelijk in de Ardèche, met gemiddeld 3189 zonuren per jaar, waardoor het een ideale bestemming is voor liefhebbers van zon en natuur.

Op vakantie naar Ardèche?

De beste reistijd: wanneer moet je de Ardèche bezoeken?

De beste tijd om de Ardèche te bezoeken hangt grotendeels af van wat je zoekt in je vakantie. Voor liefhebbers van warm weer en zonnebaden zijn de zomermaanden juli en augustus ideaal. Deze periode biedt het warmste weer, perfect voor het verkennen van de vele natuurlijke gorges, zwemmen in de rivier of genieten van de levendige lokale markten.

Voor degenen die de voorkeur geven aan mildere temperaturen en het ontdekken van de natuurlijke en culturele schatten van de regio zonder de drukte, zijn het voor- en najaar uitstekende keuzes. De maanden mei, juni, september en oktober bieden aangename temperaturen en minder toeristen, waardoor je in alle rust van de Ardèche kunt genieten.

Natuurlijke pracht en activiteiten in elk seizoen

Ongeacht de tijd van het jaar, de Ardèche biedt een schat aan activiteiten voor elke bezoeker. Van kajakken en wandelen in de Gorges de l'Ardèche tot het verkennen van pittoreske dorpjes en historische sites, er is altijd iets te doen. De regio is ook beroemd om haar culinaire aanbod, met lokale markten en restaurants die de beste regionale producten serveren.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Ardèche.

Beste reistijd voor Ardèche

Voor een bezoek aan Ardèche in Frankrijk is de beste reistijd mei t/m september. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in de regio Ardèche is 29°C in juli en de laagste is 8°C in januari.

Klimaattabel van Ardèche

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Ardèche is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Ardèche in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 8 9 14 17 21 26 29 29 24 18 13 9
Min °C 2 1 4 7 10 14 16 16 13 9 6 3
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 37 40 40 40 33 22 19 24 32 87 105 32
Dagen regen 10 9 10 12 11 9 7 7 8 11 14 11
Dagen sneeuw 1 1 - - - - - - - - - -
Dagen droog 20 18 21 18 20 21 24 24 22 20 16 20
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 8 8 9 11 12 12 12 9 7 5 6
Windkracht (Bft) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 2 3 3 3 5 6 6 5 5 4 2 2

Klimaat van Ardèche per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Ardèche? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Ardèche

Vandaag is er veel bewolking in Ardèche en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 21 graden Celsius. De wind waait matig uit het noordnoordoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Ardèche

Wil je weten wat voor weer het is in Ardèche voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Ardèche en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Ardèche voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Ardèche

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Ardèche.

uitstekend

Prachtig weer zoals ieder jaar sinds 35 jaar dat we komen, zowel in juni als juli. Wel temperaturen boven de 30. Weinig regenval. Wij komen altijd voor 4 tot 5 weken met een gemiddeld van 1 tot 2 dagen regen. Een echte aanrader

Ben je in Ardèche geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Ardèche achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.
Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.