Deze tools zijn onmisbaar voor digital nomads

Deze tools zijn onmisbaar voor digital nomads

Als digital nomad combineer je werken met reizen. Efficiënte en onmisbare tools neem je mee, terwijl je wellicht toch compact wil pakken. Wat je nodig hebt, zal natuurlijk voor iedereen verschillen en is ook gewoon afhankelijk van wat je doet en waar je het doet. Toch zijn er een aantal zaken die niet mogen ontbreken. We helpen je bij het maken van een lijstje met benodigdheden en focussen daarbij op drie zaken: computeren, internetten en printen.

Ideale laptop voor een digital nomad

Een laptop is voor een digital nomad sowieso onmisbaar. Hier is het een beetje balanceren tussen kwaliteit, een compact design en stevigheid. Daarnaast kan een goede batterij die het toch minstens 8 uur uithoudt niet ontbreken. Denk verder aan voldoende lokale opslagruimte. Google Drive of Dropbox zal je namelijk niet voortdurend kunnen gebruiken. Een externe harde schijf kan en is zelfs nuttig om veilige back-ups te maken, maar je moet het natuurlijk ook weer voortdurend meezeulen. Maak vooral zelf de afweging.

Iedereen zal zijn eigen voorkeuren hebben, maar de Dell XPS 15 is toch wel een aanrader. Deze is ook verkrijgbaar als een hybride versie, wat wil zeggen dat je het ook als tablet kan gebruiken. Er zijn ook best veel digital nomads die een MacBook gebruiken dus laat je zeker niet door ons beperken. Voorzie wel nog even een waterdichte zak om je laptop veilig in te bewaren.

Draagbare printer: onmisbaar wanneer er geen copycenter te vinden is

Een van de dingen die toch wel nuttig zijn, is een draagbare printer. Een aanrader is de HP Office Jet 200 Mobile Printer. Deze hp printer heeft een eigen accu en weegt slechts 2,1 kilogram, waardoor je het overal meeneemt. Daarnaast stuur je je printopdrachten ook gewoon draadloos door, zonder de tussenkomst van een router.

Als de printer compact is, zal je niet zonder inktpatronen en printpapier kunnen. Printpapier kan je vaak nog eenvoudig kopen, maar inktpatronen zijn niet altijd even eenvoudig te vinden. In de HP Office Jet 200 Mobile Printer zullen de veelvoorkomende inktpatronen hp 302 bijvoorbeeld niet passen. Hier gaat het namelijk om de 62-cartridges. Net omdat je ze niet altijd even vlot kan vinden, doe je er goed aan om meteen een voorraadje in te slaan.

Tools voor veilig internetten in het buitenland

Als digital nomad kan internettoegang wel eens een uitdaging worden. Als je geluk hebt, kan je ergens op een draadloos netwerk inloggen. De kans is groot dat het dan wel eens een groezelig internetcafé wordt. Dit is lang niet altijd zonder risico. Maak daarom gebruik van een VPN-verbinding. Dit is een gesimuleerd privénetwerk waarbij gegevens worden versleuteld en je sowieso veilig bent. Verder kan je ook altijd kijken om zelf een hotspot op te zetten. Via een zogenaamde MiFi-router zet je een hotspot op via een lokale simkaart. De Netgear Nighthawk M2 is een populaire keuze.

Soms kan je dergelijke toestellen ook huren. In Japan zijn de Wi-Fi Walker en de Pocket Wifi bijvoorbeeld populair. Je krijgt ze mee op de luchthaven en levert ze bij terugkeer opnieuw in. De batterij gaat zo'n tien uur mee zodat je zeker voldoende energie hebt. Uiteraard zijn de mogelijkheden niet in elk land even uitgebreid, maar dat weet je vaak op voorhand.