Riu Karamboa op Boa Vista in Kaapverdië

Riu Karamboa in Boa Vista: dé plek voor een zonnige vakantie

Op uitnodiging van Tui België en RIU mochten we het prachtige 5-sterren Riu Karamboa hotel op het Kaapverdische eiland Boa Vista uitproberen. Het was heerlijk om de donkere dagen in België even te ontvluchten en te genieten van zon, zee, strand en gave activiteiten! Lees in dit artikel onze volledige review van Riu Karamboa.

Kaapverdië: zonnige eilandengroep op slechts 6 uur vliegen

Kaapverdië is een eilandengroep voor de kust van Senegal in Afrika, op slechts 6 uur vliegen vanaf België. Omdat het zo zuidelijk ligt, heeft het een heel aangenaam klimaat en is het er bijna altijd warm.

De Kaapverdische eilanden hebben een vulkanische oorsprong en bestaan in totaal uit 12 eilanden, waarvan Sal en Boa Vista toeristisch ontwikkeld zijn. Deze eilanden zijn droger dan de westelijk gelegen eilanden en beschikken over prachtige stranden en een azuurblauwe zee.

Intens genieten op Boa Vista

Mandy van Elp tijdens een quadtour op Boa Vista, Kaapverdië

Het Riu Karamboa hotel waarin wij verbleven, ligt op het eiland Boa Vista. Dit eiland is erg rustig en beschikt over een paar dorpjes en een aantal hotels. Indrukwekkend zijn de prachtige zandstranden en de hoge duinen. We hebben een aantal excursies gedaan waarbij we het eiland en de lokale bevolking beter hebben leren kennen. Zo zijn we een dag met een jeep op stap geweest waarbij we een bezoekje hebben gebracht aan een aantal dorpen en aan de lokale vismarkt, waar alle versgevangen vis van die dag wordt verhandeld. Daarnaast hebben we een prachtige catamarantocht gemaakt en zijn we een dag met quads op stap geweest.

De foto hierboven is van de quadtour waarbij we onze mond goed moesten bedekken vanwege het zand. Het was een geweldige excursie en een van de leukste quadtours die ik ooit heb gedaan. Wát een schitterende uitzichten hadden we onderweg!

Alle activiteiten die we hebben gedaan zijn te boeken via Tui Musement. Bekijk ze hier.

Riu Karamboa, een tropische verrassing

Het strand van Riu Karamboa op Boa Vista, Kaapverdië

Het Riu Karamboa ligt op korte afstand van de luchthaven van Boa Vista. Vanuit het vliegtuig kun je het zelfs al zien liggen op een afstandje! Met een transfer van slechts een aantal minuten ben je snel op de plaats van bestemming. Het hotel is direct imposant: in de middle of nowhere doemt een gigantisch paleis op met aardewerken koepeltjes temidden van weelderige tuinen en palmbomen. Als je de tuin doorwandelt kom je bij het prachtige zandstrand waar de ligbedjes al op je staan te wachten. Broodnodige schaduw wordt verzorgd door de palmbomen.

Azuurblauwe zee en boot bij Boa Vista, Kaapverdië

De zee is hier prachtig. Het schone water is azuurblauw en nodigt direct uit voor een verkoelende duik. Heerlijk!

Bij binnenkomst wacht het vriendelijke personeel je al op en word je voorzien van een welkomstdrankje terwijl je wordt ingecheckt. Het resort is verdeeld over een aantal gebouwen van slechts een paar verdiepingen, waardoor het nergens een massaal gevoel geeft. Ondanks dat het hotel toch behoorlijk groot is en nagenoeg vol zat toen wij er waren, was het nergens te druk.

Adults only

Het resort is Adults Only, wat inhoudt dat er alleen gasten van 18 jaar of ouder worden verwelkomd. Zo ben je verzekerd van een rustige vakantie zonder schreeuwende kinderen en zijn alle activiteiten die worden georganiseerd toegespitst op volwassenen. Ideaal!

Waterpark

Waterpark van Riu Karamboa

Ondanks dat het Riu Karamboa een adults only hotel is, is er wel een klein waterpark aangelegd met maar liefst 5 glijbanen. Natuurlijk hebben we ze stuk voor stuk uitgeprobeerd (iemand moest het doen ;) ) en ze variëren van tamelijk kalm tot super snel!

Zwembaden

Zwembad van Riu Karamboa

In het warme klimaat van Kaapverdië is een zwembad bij je hotel natuurlijk onontbeerlijk. Gelukkig beschikt het Karamboa over maar liefst 5 zwembaden. In de wintermaanden worden deze verwarmd. 2 van de zwembaden hebben een swim-up bar en stoeltjes met tafeltjes in het water waardoor je tijdens het zwemmen kunt genieten van een verfrissend drankje of een tropische cocktail.

All Inclusive

Genieten van een drankje in de swim-up bar

Je verblijft in het Riu Karamboa resort op basis van all inclusive. Alle maaltijden, drankjes en snacks zijn inbegrepen. Bovendien wordt iedere dag de minibar bijgevuld en heb je een drankendispenser op de kamer. Zo kun je in je hotelkamer nog genieten van een lekker drankje!

Restaurants

Het resort beschikt over diverse restaurants en bars. In het buffetrestaurant kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner in buffetvorm. Daarnaast is er een Aziatisch-, Italiaans- en grillrestaurant. Liever à la carte dineren? Dat kan in het Kulinarium restaurant.

Tijdens ons verblijf hebben we (bijna) alle restaurants mogen uitproberen om zo een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van het eten. Er was ontzettend veel keuze en de koks waren constant druk bezig om te zorgen voor verse aanvoer. Ook de grote selectie aan snacks was indrukwekkend.

Activiteiten

Dagelijks worden er door het enthousiaste animatieteam diverse activiteiten georganiseerd waar je kosteloos aan kunt deelnemen. Zo kun je beachvolleyballen, actieve groepslessen volgen of 's avonds genieten van de diverse shows en live muziek.

Iedere vrijdag wordt er een groot themafeest georganiseerd. De ene week is dit een white party en de andere week een fluor party. Er is een professionele DJ, dansers, de mogelijkheid om je te laten schminken en de hele dansvloer wordt omgetoverd tot een grote openluchtclub. Voor dit feest komen ook gasten van andere Riu hotels op het eiland waardoor het gezellig druk is.

Hotelkamers

hotelkamer met zwembad

Je hebt de keuze uit diverse hotelkamers of suites. De standaardkamers beschikken over een badkamer met douche en toilet, airco, een groot bed, een zitje, minibar, drankdispenser en een balkon of terras. Daarnaast zijn er swim-up kamers met een zwembad. Vanaf je terras duik je dan zo het water in.

Deals voor Riu Karamboa

Riu hotels worden exclusief aangeboden bij Tui. Vandaar dat de beste aanbiedingen en de laagste prijzen dan ook te vinden zijn via Tui.be. Bekijk hier de beste deals voor alle Riu hotels!