Heerlijk koken op vakantie? Zo doe je dat!

Heerlijk koken op vakantie? Zo doe je dat!

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk niet alleen maar pizza’s, patat en ander minder gezond eten. Genieten mag, maar houd het wel in balans en kook ook zelf tijdens je vakantie. Als je wilt gaan koken op de camping, met je wel wat voorzorgsmaatregelen nemen.

Niet te lang ‘in de keuken’ en weinig afwas

Vooropgesteld: je wilt natuurlijk niet uren bezig zijn met de bereiding van een maaltijd en je wilt niet al te veel afwas. In dat kader kun je er voor kiezen te recyclen plastic borden en bestek mee te nemen. Die gooi je na het eten gewoon weg. Dan het koken zelf. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een Omnia oven. De oven in de vorm van een tulband is perfect voor afbakbroodjes, maar zeker ook voor vers brood, cake en ovenschotels. De werking is niet heel moeilijk: je zet de oven gewoon op een warmtebron. Je kunt ook je skottelbraai meenemen op vakantie. Deze compacte barbecue op gas biedt je de mogelijkheid voor een barbecue uiteraard, maar ook groenteschotels of een roereitje maak je met de skottelbraai.

Op de cobb maak groentes, vlees en vis

Mensen die wel willen barbecueën tijdens de vakantie, maar geen gedoe willen met houtskool die nemen een cobb mee. Met een speciale cobble stone maak je deze bijzondere barbecue aan, waarna hij binnen enkele minuten al operationeel is. Je kunt de cobb zien als een soort van heteluchtoven waarop je echt van alles kunt maken. Lekkere groentes en vlees en vis bijvoorbeeld, bereid je prima met de cobb. Als je wat minder ruimte hebt, overweeg dan een brander aan te schaffen. De brander neem je heel gemakkelijk mee en biedt de mogelijkheid een simpele maaltijd te maken. Verwacht er geen wonderen van overigens.

Vergeet niet een keukentrolley mee te nemen

Uiteraard heb je ook nog de kooktoestellen – van 1 tot 4 pits- waarmee je op vakantie zussen de pizza’s en de friet door ook wat gezonds op tafel zet. Vergeet je verder niet ook messen, snijplanken en ook een bakje door jou uitgezochte kruiden mee te nemen?  Als je een keukentrolley aanschaft, heb je meteen de perfecte assistent mee, zeg maar je eigen mini-kookeiland waar je gemakkelijk van alles op zet en die echt helpt bij het maken van een maaltijd. Op 10toptest.nl vind je een mooi overzicht van beschikbare en bewezen goede keukentrolleys.