Spa van een Riu hotel op Kaapverdië

Boa Vista: tips voor een onvergetelijke reis!

Ben je een vakantie naar het zonnige eiland Boa Vista aan het plannen en op zoek naar tips voor een onvergetelijke reis? Zoek niet verder! Wij hebben dit fijne Kaapverdische eiland uitgebreid getest en zetten de mooiste plekjes voor je op een rij.

Boa Vista in zonnig Kaapverdie

Jongetje op het strand van Boa Vista

Boa Vista is onderdeel van Kaapverdie. Dit is een eilandengroep voor de kust van West-Afrika, op ongeveer 6 uur vliegen van Belgie. De meeste reizen naar het land worden aangeboden door Tui en maatschappij TuiFly vliegt meerdere keren per week op de eilanden Sal en Boa Vista. Beide eilanden worden aangedaan waardoor je of op de heenweg, of op de terugweg een korte tussenstop hebt.

Sal en Boa Vista zijn de toeristisch meest ontwikkelde eilanden van de archipel en kennen een droger klimaat waardoor het de perfecte bestemming is voor een zonvakantie.

Vanwege de zuidelijke ligging en het droge klimaat is Boa Vista kun je het eiland jaarrond bezoeken en zeker in onze koude herfst- en wintermaanden zou ik een bezoekje zeker aanraden. Wij gingen zelf in november en hebben iedere dag genoten van zon, zee, strand en een aangename temperatuur van rond de dertig graden.

Schitterende zandstranden en een azuurblauwe zee

Azuurblauwe zee en boot bij Boa Vista, Kaapverdië

De stranden van Boa Vista zijn echt het hoogtepunt van het eiland. Overal vind je prachtige zandstranden en een azuurblauwe zee. Ik ben al op veel plekken in de wereld geweest en heb veel mooie stranden gezien maar deze staan echt in mijn top 10!

Het heldere zeewater heeft een aangename temperatuur en is perfect om lekker in te zwemmen of te snorkelen. Doordat het zo klaar is kun je de vissen goed zien door je duikbril. Aanrader!

Lotte en Mandy op praia Santa Monica

De mooiste stranden van Boa Vista zijn het Praia de Santa Monica in het zuiden van het eiland met een oud scheepswrak en het Praia das Dunas in het noorden. Aan het praia das Dunas vind je ook het Riu Karamboa hotel en het Riu Palace Boavista.

Jeeptocht over het eiland

Jeep op Boa Vista in Kaapverdie

Tijdens ons verblijf hebben we een aantal gave activiteiten gedaan. Zo ook een dagtour over het eiland in een 4×4. Je vertrekt ’s ochtends na het ontbijt en krijgt gedurende de dag een goed overzicht van Boa Vista.

Je stopt bijvoorbeeld bij de vismarkt waar de vissers iedere dag hun verse vangst binnen brengen en de lokale bevolking hun inkopen doen. Ook ga je naar meerdere dorpjes en krijg je een idee van het dagelijks leven. Vanaf een kerkje op de top van een heuvel heb je een schitterend uitzicht. Natuurlijk is er ook een lunch inbegrepen. Verder maak je een stop bij een strand met scheepswrakken en bij een boerderij waar ambachtelijke geitenkaas wordt gemaakt en je de verse kaas kunt proeven.

Sandboarding

Sandboarding in Kaapverdië

Snowboarden maar dan niet op sneeuw maar op zand? Hello Sandboarding! De hoge zandduinen op Boa Vista zijn uitermate geschikt om te gaan sandboarden. Met een snowboard zoef je over het losse zand naar beneden en kun je best wat snelheid maken. Na een paar keer oefenen hadden we de smaak te pakken, alhoewel het duidelijk was wie er meer ervaring hadden met wintersport dan ik haha.

Op ons board konden we steeds verder komen en na een tijdje vonden we dat we ook wel met meerdere mensen tegelijk naar beneden konden. Ik heb enorm gelachen en veel plezier gehad tijdens deze activiteit én veel zandgehapt! Getuige ook de foto hierboven, nadat we er voor de zoveelste keer vanaf waren gevallen.

Vanaf de hoge duinen hadden we ook een prachtig uitzicht en dat in combinatie met de goudgele zon aan het einde van de dag maakte het een magische ervaring. Zo leuk!

Catamaran

Ultiem ontspannen kan tijdens een uitstapje met de catamaran. Stap aan boord en geniet van de gezellige, relaxte sfeer. Spreid je handdoekje uit op het net en geniet van de zon en het opspattende zeewater. Dit is pas vakantie! De vriendelijke crew aan boord voorziet je van verkoelende drankjes en lokale snacks zodat je het helemaal naar je zin hebt.

Onderweg krijg je uitgebreid de tijd om lekker te zwemmen, salto’s te maken vanaf het dek of met je snorkel op zoek te gaan naar tropische vissen. Daarna is het tijd voor een uitgebreide lunch op een klein strandje en kun je nog eens de zee opzoeken voordat je terug gaat.

Als Mad Max met een quad over het eiland scheuren

Vertrekpunt van de quad op BoaVertrekpunt van de quad op Boa Vista Vista

Op zoek naar iets meer adrenaline? Dat kan tijdens een quadtour. Deze goed georganiseerde tocht over het eiland gaat volledig off road. Scheur over zandweggetjes, rotsen, stranden en hoge duinen. Onderweg maak je diverse stopt om van het schitterende landschap te kunnen genieten of een verkoelende duik te nemen in zee.

Hou er rekening mee dat je vies gaat worden. Doe oude, sportieve kleding en gesloten schoenen aan. Doordat je offroad gaat en het eiland best droog is, kom je volledig onder het stof te zitten. Van de organisatie krijg je een doek die je om je hoofd kunt knopen zodat je geen stof in je mond en neus krijgt. Vergeet ook niet je zonnebril om je ogen te beschermen!