5 redenen waarom je naar Zanzibar moet gaan

5 redenen waarom je naar Zanzibar moet gaan

Als je op zoek bent naar een werkelijk unieke en exotische reisbestemming, zoek dan niet verder dan het Oost-Afrikaanse eiland Zanzibar. Van de prachtige stranden en het turquoise water tot de fascinerende geschiedenis en de rijke cultuur, er is voor elk wat wils op dit idyllische eiland. Hier zijn slechts 5 van de vele redenen waarom je Zanzibar bovenaan je reislijst moet zetten.

1. De stranden

Een van de grootste trekpleisters van Zanzibar zijn de ongelooflijk mooie stranden. Met poederwit zand en turquoise water lijken ze zo uit een ansichtkaart te komen. Of je nu de hele dag op het strand wilt relaxen of aan watersport wilt doen, je wordt hier verwend.

2. Geschiedenis en cultuur

Zanzibar heeft een lange en fascinerende geschiedenis die eeuwen teruggaat en die tot op de dag van vandaag in de cultuur is terug te vinden. Van de dagen van het eiland als belangrijke handelspost tot de rol in de slavenhandel, er is veel te leren over het verleden van Zanzibar. En met een rijke Swahili cultuur die een mengeling is van Moslim, Arabische, Indiase en Europese invloeden, valt er veel te ontdekken tijdens je reis.

3. Het is ongelooflijk betaalbaar

Ondanks het feit dat Zanzibar zo'n populaire toeristische bestemming is, is het zeer betaalbaar in vergelijking met andere plaatsen in Afrika of zelfs andere eilanden in de Indische Oceaan. Accommodatie, eten en activiteiten zijn allemaal relatief goedkoop, zodat je echt alles uit je reis kunt halen zonder je rekening te moeten plunderen.

4. Het eten

Als je van zeevruchten houdt, dan zul je in Zanzibar in de hemel zijn. Dagelijks worden hier verse vis en zeevruchten geserveerd, vaak die ochtend vlak voor de kust gevangen. Maar zelfs als zeevruchten niet je ding zijn, is er nog genoeg om van te genieten, van Zanzibari hoofdgerechten zoals curry rijst en chapati brood tot meer internationale gerechten 

5. De mensen

Last but not least, de mensen op Zanzibar behoren tot de warmste en meest gastvrije die je ooit zult tegenkomen. Bezoekers worden overal op het eiland warm onthaald. En ze zijn altijd bereid je de weg te wijzen. Een van de vele dingen die Zanzibar zo bijzonder maken.

Overtuigd?

Dus daar heb je het, 5 redenen waarom je het geweldige Zanzibar zou moeten bezoeken! Of je nu op zoek bent naar adembenemende stranden, fascinerende geschiedenis en cultuur, of gewoon heerlijke visgerechten wilt proberen terwijl je de vriendelijke bevolking ontmoet, dit Oost-Afrikaanse eiland heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je reis!