Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Congo-Brazzaville?

Het huidige klimaat van Congo-Brazzaville wordt gekenmerkt door gemiddelde maandelijkse temperaturen die overdag variëren van maximaal 33°C tot minimaal 29°C. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 32°C. 's Nachts liggen de temperaturen in de koude maanden gemiddeld rond de 20°C en in de warmere maanden rond de 23°C.

De hoogste temperatuur in Congo-Brazzaville in de afgelopen 10 jaar was 39°C in mei 2014. De laagst gemeten temperatuur overdag bedroeg 23°C in juli 2014.

Jaarlijks valt er gemiddeld 1555 mm neerslag in Congo-Brazzaville. Ter vergelijking, België ontvangt 636 mm neerslag per jaar.

Bekijk het weer voor Congo-Brazzaville Chevron

Beste reistijd voor Congo-Brazzaville

De beste reistijd voor zonnig weer in Congo-Brazzaville is juni tot en met september. In deze periode heb je een prima temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Congo-Brazzaville te bezoeken. In de overige maanden van het jaar valt er teveel neerslag of is de temperatuur niet ideaal voor een bezoek, als je van zonnig en aangenaam weer wilt genieten.

Klimaattabel van Congo-Brazzaville

De klimaattabel van Congo-Brazzaville toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 31 32 33 33 32 30 29 30 31 32 31 31
Temp. min (°C) 23 23 24 23 23 22 21 22 23 23 23 23
Neerslag
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
Droplet
Droplet
Droplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
Neerslag (mm) 188 143 157 166 131 18 5,8 29 57 189 206 265
UV-index 8 8 8 8 7 7 7 8 8 8 7 7

Klik op de maandnaam om meer weerdetails te bekijken, zoals de weergemiddelden per dag en de temperaturen en neerslag van de afgelopen jaren in die maand.

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 32°C
  • Hoogste temperatuur: 33°C in maart en april
  • Laagste temperatuur: 29°C in juli
  • Neerslag: 1555 mm per jaar, gemiddeld 130 mm per maand
  • Droogste maanden: 5,8 mm in juli, 18 mm in juni en 29 mm in augustus
  • Natste maanden: 265 mm in december, 206 mm in november en 189 mm in oktober

Ervaringen met het weer in Congo-Brazzaville

GoedStarStarStarStar

Warme dagen met hoge luchtvochtigheid, maar overwegend held... meer

Vincent Thoma

MatigStarStarStar

Het weer was erg wisselvallig: er waren zonnige en regenacht... meer

Carina

Gemiddelde temperatuur per maand in Congo-Brazzaville

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Congo-Brazzaville. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Congo-Brazzaville

Gemiddelde neerslag per maand in Congo-Brazzaville

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Congo-Brazzaville gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Congo-Brazzaville

Gemiddelde UV-index per maand in Congo-Brazzaville

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Congo-Brazzaville. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Congo-Brazzaville

Temperatuur per jaar in Congo-Brazzaville

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Congo-Brazzaville. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Congo-Brazzaville

Neerslagsom per jaar in Congo-Brazzaville

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen 10 jaar is gevallen in Congo-Brazzaville. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in millimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Congo-Brazzaville

Ervaringen met het weer in Congo-Brazzaville

Het weer in Congo-Brazzaville wordt gemiddeld beoordeeld met 3,5 van 5 sterren door 2 bezoekers. Ben jij in Congo-Brazzaville geweest? Deel jouw ervaring met het weer zodat je andere bezoekers hiermee kunt helpen.

Schrijf je eigen beoordeling Down

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Warme dagen met hoge luchtvochtigheid, maar overwegend helder. De kleine hoeveelheden regen waren verfrissend en droegen bij aan de charme van het groene landschap. Een echt tropisch gevoel!

Weerervaring: Matig StarStarStar

Het weer was erg wisselvallig: er waren zonnige en regenachtige dagen. Warm maar vochtig. Ideaal voor avonturiers, minder voor liefhebbers van stabiel weer.

Ben je in Congo-Brazzaville geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Congo-Brazzaville achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Congo-Brazzaville per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Congo-Brazzaville en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Congo-Brazzaville kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven