Het klimaat van Valencia en de beste reistijd

Het klimaat van Valencia in het kort

Valencia heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen 12 en 30 graden. In de zomer kan het erg warm worden met weinig neerslag. De wind uit het oosten, genaamd 'Levante', kan hittegolven veroorzaken en het kan benauwd aanvoelen. In de winter valt er meer regen, voornamelijk in de maanden oktober tot en met april. De wind uit het westen, bekend als 'Poniente', kan voor verfrissende briesjes zorgen. Over het algemeen is het weer in Valencia zeer aangenaam en ideaal voor het bezoeken van de prachtige stranden en historische bezienswaardigheden in de stad. Valencia biedt het hele jaar door een heerlijk klimaat om van te genieten.

Het klimaat van Valencia en de beste reistijd showers-day 23°C

Klimaatdetails Valencia

  • Beste reistijd: mei t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 12°C en 30°C
  • Zeetemperatuur: tussen 15°C en 27°C
  • Regen: 45 dagen per jaar en totaal 500 mm regen
  • Zonuren: 2700 zonuren per jaar

Klimaat van Valencia

Het klimaat van Valencia kan worden geclassificeerd als mediterraan, wat betekent dat het wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en milde winters. Dit type klimaat komt ook voor in andere kustgebieden van Spanje, zoals Alicante en Murcia. Met gemiddelde temperaturen van 18-30 graden Celsius zit je hier wel goed. Een van de redenen waarom Valencia zo'n goed klimaat heeft is dat het beschermd wordt tegen de koudere winden uit het noorden door de bergen die de stad omringen.

Lente (maart-mei)

De lente in Valencia is een prachtige tijd van het jaar, met gemiddelde temperaturen van 18-22 graden. Dit is ook een van de droogste tijden van het jaar en de perfecte tijd om de vele parken en tuinen van de stad te verkennen, want ze staan in volle bloei.

Zomer (juni-augustus)

In de zomer kiezen de meeste mensen ervoor om Valencia te bezoeken. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de 25 graden. Meer er zijn ook veel zonnige dagen met uitschieters naar 30 graden of hoger. Als je in het hoogseizoen komt (juli en augustus), wees dan voorbereid op grote drukte bij populaire attracties.

Herfst (september-november)

De herfst is een prima tijd om Valencia te bezoeken als je op zoek bent naar een redelijk goed klimaat, maar zonder de drukte. De temperaturen zijn nog steeds aangenaam, gemiddeld rond de 25 graden. Dit is ook een van de regenrijkere periodes van het jaar, dus zorg ervoor dat je een paraplu meeneemt.

Winter (december-februari)

De winter in Valencia is relatief mild vergeleken met andere delen van Europa. De gemiddelde temperatuur varieert van 14-18 graden, en er valt meestal weinig regen in deze maanden. Dit klinkt misschien niet als strandweer, het is wel een gunstige tijd voor een stedentrip.

Op vakantie naar Valencia?

Vliegtickets naar Valencia kun je boeken via Cheaptickets.be

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Valencia.

Beste reistijd voor Valencia

Valencia, in het oosten van Spanje, is een prachtige stad die bekend staat om zijn gastronomie, kunst en cultuur. Als je overweegt een reis naar Valencia te maken, vraag je je misschien af welke tijd van het jaar ideaal is.

Afhankelijk van je interesses kan de lente of de herfst de beste tijd zijn om Valencia te bezoeken. De stad heeft een mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme, droge zomers en milde, natte winters. In de zomer schommelen de maxima tussen de 25 en 30 graden Celsius, terwijl de minima in de winter tussen de 10 en 15 graden Celsius liggen. De zomer is de beste tijd om de stad te bezoeken als je wilt profiteren van de vele buitenactiviteiten en attracties, zoals de stranden.

Maar als je Valencia wilt bezoeken zonder piekprijzen en drukte, kun je overwegen om in de winter te gaan. Als je in deze tijd van het jaar naar de stad reist, bespaar je op vliegtickets, accommodatie en bezienswaardigheden omdat er minder toeristen in de stad zijn. De bezienswaardigheden en attracties van de stad zijn in de milde en aangename wintermaanden net zo leuk als in de zinderende zomermaanden.

Klimaattabel van Valencia

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Valencia is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Valencia in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 15 15 18 20 23 28 30 30 28 24 19 16
Min °C 7 7 9 11 15 19 21 22 20 16 11 8
Water °C 15 15 16 18 21 25 27 27 26 24 22 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 13 6 22 11 5 9 5 7 12 26 19 11
Dagen regen 4 4 6 6 5 4 4 5 6 6 7 4
Dagen droog 27 24 25 24 26 26 27 26 24 25 23 27
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 8 9 9 9 12 12 12 9 9 9 7 7
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 2 2 2 2 2 2 3 3
UV-index 4 4 4 5 6 7 7 6 6 4 4 3

Klimaat van Valencia per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Valencia? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Valencia

Vandaag is er veel bewolking in Valencia en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 23 graden Celsius. De wind waait matig uit het westzuidwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Valencia

Wil je weten wat voor weer het is in Valencia voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Valencia en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Valencia voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Valencia

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Valencia.

uitstekend

Heel warm veelste warm maar het was gezelig

uitstekend

Heel warm

uitstekend

Temperatuur tussen de 25 en 28 graden. 3 dagen helblauwe hemel, geen wolk te zien en de laatste dag een beetje bewolkt

Ben je in Valencia geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Valencia achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Bestemmingen in de buurt van Valencia

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.