Beste reistijd de Azoren in Portugal

De beste reistijd verschilt per eiland van de Azoren in Portugal. Bekijk de beste reismaanden voor:

Vakantie Azoren

Vakantie Azoren

Een vakantie naar de Azoren kun je boeken via o.a. Prijsvrij, Happyhome, Elizawashere, Snp en Sunweb. Hier vind je het grootste aanbod en de goedkoopste vakantie aanbiedingen voor de Azoren. In totaal zijn er 9 reisorganisaties die reizen naar de Azoren aanbieden.

Een greep uit de vakantieaanbiedingen:

Goedkoopste reisorganisaties voor de Azoren

Hotels en appartementen op de Azoren

Als je geen pakketreis wilt boeken dan kun je via Booking.com de goedkoopste hotels, appartementen en andere accommodaties in op de Azoren vinden.

Vliegtickets naar de Azoren

De dichtstbijzijnde vliegvelden in de buurt van Azoren zijn:

Via onze onderstaande partners vind je de goedkoopste vliegtickets naar de Azoren. Klik op een logo om naar de website te gaan of bekijk direct via Skyscanner de goedkoopste vliegtickets van alle vliegtuigmaatschappijen.

Tuifly.be
Cheaptickets.be
Vliegtickets.be
Connections.be
Lufthansa
Over Azoren

Over Azoren

Azoren ligt in Portugal. Als je naar Azoren wilt bellen dan moet je +351 of 00351 voor het telefoonnummer zetten zonder de eerste 0 in het originele telefoonnummer (als deze voorkomt). Is het normale nummer bijv. 05012457809 dan haal je de eerste 0 weg en bel je naar +3515012457809 of 003515012457809.


Azoren ligt in een rechte lijn op 2873 km afstand van Brussel. Vanaf Brussel Airport is de vliegtijd ongeveer 4 uur 30 min.

De coördinaten van Azoren, Portugal zijn latitude: 38.684077 en longitude: -28.2219619

De GPS coördinaten zijn N 38° 41' 2.6772" en W 28° 13' 19.0628"

Tijdsverschil Azoren

Tijdsverschil Azoren

Op de Azoren is het nu 10:01 uur 's morgens op maandag 23 juli 2018. Dat is 2 uur vroeger dan in België. Momenteel is het hier zomertijd. De tijdzone van de Azoren is Atlantic/Azores en de Greenwich time is UTC+00.

Inentingen Azoren

Inentingen Azoren

Er zijn voor de Azoren geen aanbevolen inentingen nodig.

Reisadvies

Reisadvies

Reisadvies voor

Bron: Nederlandwereldwijd.nl - Rijksoverheid

Dit reisadvies is opnieuw beoordeeld. Er is geen reden voor inhoudelijke aanpassingen.

Azoren hoort bij . Bekijk het actuele reisadvies voor op de site van de Rijksoverheid.

Valuta en geldtips Azoren

Valuta en geldtips Azoren

Op de Azoren wordt de Europese Euro gebruikt om mee te betalen.

Pinnen of geld opnemen met je bankpas

Op de Azoren wordt de Euro gebruikt en betaal je geen extra kosten voor pinnen of geld opnemen.

Je kunt de dichtsbijzijnde geldautomaat vinden via verschillende apps zoals:

Advertentie creditcard

Creditcard meenemen

Neem naast je eigen bankpas ook een creditcard mee. Als je bankpas niet geaccepteerd wordt dan heb je nog een creditcard die je kunt gebruiken. Weet je je pincode(s) niet meer? Vraag deze minimaal 1 week voor je vakantie aan, dan ontvang je je code nog op tijd in huis.

Heb je nog geen creditcard?
Er zijn meerdere aanbieders van creditcards. De meest bekende zijn creditcards van Visa en Mastercard. Deze worden wereldwijd geaccepteerd.

Bij Visa kun je World Card aanvragen. Dit is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld en verzekert al je aankopen 180 dagen per jaar. Zo kun je veilig en snel tickets en vakanties boeken. Je krijgt nu tijdelijk een WakaWaka Powerbank t.w.v. € 69,95 cadeau!

Bij Mastercard kun je nu een creditcard aanvragen die het 1e jaar gratis is én je krijgt €25 cadeau op je creditcard. Ook hier zijn je aankopen 180 dagen per jaar verzekert.

Bankpas blokkeren

Als je je pas kwijtraakt dan is het belangrijk om deze z.s.m. te blokkeren. Dit kun je doen door het nummer van je bank te bellen.

ABN Amro
+31 10 241 1720

Rabobank
+31 88 722 6767

Overige banken
+31 88 385 5372

Kaartlezer meenemen

Als je in het buitenland geld moet overmaken dan heb je soms de kaartlezer van je bank nodig. Neem deze mee, zodat je makkelijk geld kunt overboeken.

Sommige uitgaande links op deze pagina verwijzen naar affiliate partners. Met de kleine vergoeding die we zo soms ontvangen kunnen wij de website in stand blijven houden.