Zonvakantie vanaf Charleroi Airport in het voor- of najaar

Zonvakantie vanaf Charleroi Airport in het voor- of najaar

Ben je deze zomer al op vakantie geweest of ga je liever in het najaar of misschien toch in het voorjaar? Het verschilt per land wanneer de beste reistijd is om te gaan. In sommige landen, zoals Egypte, kun je het gehele jaar genieten van de zon. Het is daar zelfs in onze wintertijd heerlijk warm. We gaan je wat meer vertellen over op vakantie gaan in het voor- of najaar en wat de opties zijn vanuit Charleroi Airport.

Naar de zon in het voor- en najaar

Vanaf Charleroi Airport kun je veel verschillende bestemmingen bereiken, ook in het voor-  en najaar. Voornamelijk landen buiten Europa zijn zeer goed om te overwinteren. Denk maar eens aan Curaçao, waar je het gehele jaar in de zon en 30 graden kunt verblijven.

Buiten Europa

Vanaf de luchthaven van Charleroi vlieg je rechtstreeks naar diverse landen voor een zonvakantie. In andere landen, zoals Marokko, Algerije en Tunesië, is het in het voor- en najaar tussen de 19 en 30 graden. Dit is ideaal om lekker op vakantie te gaan en toch bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. Op deze plaatsen wordt het in de zomer namelijk meer dan 30 graden, waardoor het eigenlijk te warm is om bijvoorbeeld historische gebouwen of stadjes te bezoeken.

Binnen Europa

Ook in Europa is het in het voor- en najaar heerlijk vertoeven op vakantie en veel rustiger dan in de reguliere vakantieperiode in de zomer. Denk maar aan bestemmingen zoals Griekenland, Cyprus, Turkije of Portugal. Hier is het tijdens het voorjaar tussen de 18 en 25 graden en in het najaar tussen de 21 en 30 graden. Hou wel rekening met de hoeveelheid neerslag. In Cyprus en Griekenland is dit in het voor- en najaar meer dan in de zomer, terwijl dit in Turkije en Portugal precies andersom is.

Uitzicht over de bekende witte en blauwe huisjes op Santorini, Griekenland

Charleroi Airport en alles dat je moet weten

Vliegen vanaf Brussels South Charleroi Airport is eenvoudig en, gezien de meeste mensen via Brussels Zaventem Airport vliegen, is het er relatief rustig. Vanaf hier kun je vliegen met de bekende luchtvaartmaatschappijen, zoals Ryanair, Air Corsica, TUI fly België, Wizz Air en Pegasus Airlines. De luchthaven is te bereiken via het openbaar vervoer, vanuit Brussel of Charleroi met de bus bijvoorbeeld. Toch komen de meeste reizigers per auto naar de luchthaven en dan moeten zij hun auto achterlaten.

Parking regelen bij de luchthaven

Het parkeeraanbod van parkings Charleroi Airport is super voordelig en gemakkelijk vooraf online te regelen. Zo kun je al vanaf €47,00 een week parkeren in het najaar en voor datzelfde bedrag kun je ook een week parkeren bij vliegveld Charleroi in het voorjaar. Voor deze prijs weet je zeker dat je auto veilig geparkeerd staat op een afgesloten parkeerterrein met camerabewaking en kun je in veel gevallen je eigen autosleutel meenemen op reis.

Na het parkeren brengt de shuttlebus van de parking je naar de luchthaven toe met je bagage. Dit ritje duurt vaak maar een aantal minuten. Eenmaal aangekomen op de luchthaven kunt u inchecken, uw bagage afgeven en het vliegtuig instappen. Voor je het weet ben je op weg naar de zon!