Strand van Anfi del Mar op Gran Canaria

7 redenen waarom je nú naar Gran Canaria wilt

Wil je er écht even tussenuit? Boek een vakantie naar het populaire eiland Gran Canaria! Dit eiland heeft alles voor een geweldige vakantie. In het noorden van Gran Canaria wandel je door de groene natuur, terwijl je in het zuiden geniet van witte stranden en cocktails aan zee. En het beste? Zowel in de zomer als in de winter is het er heerlijk weer. 

Gran Canaria is onderdeel van de Canarische Eilanden, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko. Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 4,5 uur naar dit eiland. Je landt in de hoofdstad Las Palmas, waardoor je meteen in het bruisende hart van het eiland staat. Twijfel je nog over een vakantie naar Gran Canaria? Wij geven je 7 redenen om nú je koffers te pakken en een ticket te boeken:

1.     Het zonnige klimaat

zonnig klimaat op Gran Canaria met palmbomen

Met stip op één: het klimaat van Gran Canaria. Op dit eiland schijnt meer dan 300 dagen per jaar de zon en is de temperatuur vrijwel altijd aangenaam. In de zomer is het rond de 25 graden en in de winter wordt het niet kouder dan 19 graden. Ook de temperatuur van het zeewater blijft het hele jaar tussen de 20 en 25 graden. Zo kun je ook in hartje winter een frisse duik in zee nemen!

Door het zachte klimaat is Gran Canaria zowel populair in de wintermaanden, waarin veel overwinteraars de kou in eigen land ontvluchten, als in de zomermaanden als je verzekert bent van schitterend weer maar het niet té heet is om dingen te ondernemen. Vooral in het zuiden van het eiland – waar de meeste stranden zijn – is het heerlijk toeven! 

2.     Natuurgebied Maspalomas

Dunas de maspalomas op Gran Canaria

Is het een woestijn? Nee, het zijn de zandduinen van Maspalomas! Als je door dit uitgestrekte duinlandschap wandelt, lijkt het eerder alsof in je de Sahara bent dan op een subtropisch eiland. De duinen van Maspalomas liggen aan zee, waardoor je een bijzonder uitzicht hebt dat je wel moét fotograferen. Vooral met zonsondergang maak je de mooiste beelden.

Let op dat het flink warm kan zijn op deze plek: zorg dus voor zonnebrand, een hoedje of petje en bezoek het natuurgebied niet op het warmste moment van de dag.

3.     Het gezellige Las Palmas

santa ana vegueta in las palmas

Als je zin hebt in een dagje stad en gezelligheid, moet je in Las Palmas zijn. Slenter door de wijk Vegueta langs charmante straatjes, oude fonteinen, kerken en marktjes. De shopliefhebbers kunnen naar Cala de Triana waar bekende ketens als Zara gevestigd zijn, samen met leuke Spaanse boetiekjes.

Las Palmas heeft ook een groot strand met boulevard. Een fijne plek om ’s avonds een hapje te eten, wat te drinken en mensen te kijken. Als je dan nog zin hebt om door te gaan, kent Las Palmas ook een bruisend nachtleven! 

4.     Dolfijnen en walvissen spotten

Dolfijnen zwemmen voor de kust van Tenerife

Het staat op menig bucketlist: op zoek naar walvissen en dolfijnen! Vanaf de haven Puerto Rico vertrekken iedere dag bootjes om deze dieren te spotten. Je moet een beetje geluk hebben, maar als je ze ziet maakt dat je vakantie natuurlijk extra bijzonder. Geen dolfijn of walvis gespot? Ook dan is het fijn om een dagje op het water door te brengen. Er is geen speciaal seizoen om dolfijnen en walvissen te zien, dus je hebt het hele jaar de kans. 

5.     Zon, zee en strand

anfi beach resort

Heb je behoefte aan ontspanning en een echte strandvakantie? Op Gran Canaria spreid je je handdoekje uit op de mooiste witte stranden. Ga bijvoorbeeld naar Anfi Del Mar, Playa de Amadores of het stadsstrand Las Canteras bij Las Palmas. Neem een frisse duik in de zee, eet wat aan de boulevard of in een kustdorpje, slenter door de branding en geniet van de zon op je gezicht. Gran Canaria is een ideale plek voor een lekkere luie stranddag (of een stuk of tien van die dagen natuurlijk). Boekje mee, zonnebrand op en relaxen maar! 

Wil je zien wanneer je de meeste kans hebt op een zonnige stranddag? Bekijk hier de beste reistijd voor Gran Canaria! 

6.     Roadtrip door het groene binnenland

roque nublo op Gran Canaria

Even klaar met zonnen? Huur een auto en maak een roadtrip door het groene binnenland van Gran Canaria. Als je met de auto door het Tamadaba National park rijdt (over de bekende route GC-200) kun je genieten van een weids en ongerept uitzicht. Onderweg kom je langs de bekende Los Azulejos de Veneguera, ook wel de Rainbow Rocks genoemd. Deze rotsen hebben alle kleuren van de regenboog en je ziet ze al van ver liggen.

Maak ook een stop bij uitzichtpunt Mirador del Balcón en Roque Nublo. Dit is het hoogste punt van het eiland en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Gran Canaria en kun je zelfs in de verte Tenerife zien liggen. Parkeer de auto op de parkeerplaats en begin aan de klim van ongeveer een halfuurtje naar boven. Even ploeteren in de warmte, maar dan kun je het uitzicht bewonderen!  

7.     Wandel door kleurrijke dorpjes

het dorpje tejeda in het binnenland van gran canaria

Als je toch een auto hebt gehuurd, is het een aanrader om verschillende dorpjes op Gran Canaria aan te doen. Puerto de Mogan is een vissersdorpje met fotogenieke witte en gekleurde huisjes. Met een haventje, kleine grachtjes en overal bloemen en groen kun je hier wel foto’s blijven maken. Ook leuk: vanuit de haven vertrekken bootjes voor een snorkeltocht in het helderblauwe water.

Een ander leuk dorpje is Teror, dat bekendstaat om haar balkonnetjes, kleurrijke huisjes en een knus plein. Maak een stop bij het witte bergdorpje Tejeda voor wederom een mooi uitzicht. Het dorpje ligt op een helling middenin de groene boomgaarden. Strijk er neer voor een kopje koffie of wandel over de markt waar ze traditionele producten verkopen. En als je Roque Nublo hebt overgeslagen op je roadtrip, kun je deze must-see ook bezoeken vanuit Tejeda!