Beste reistijd Qal‘ah-ye ‘Abdullāh, Afghanistan

Beste reistijd Qal‘ah-ye ‘Abdullāh, Afghanistan

De beste reistijd voor Qal‘ah-ye ‘Abdullāh in Afghanistan is van maart t/m mei en augustus t/m november, waarin je een aangename tot erg hete temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Qal‘ah-ye ‘Abdullāh is 41°C in juli en de laagste is 16°C in januari. Het weer en klimaat van Qal‘ah-ye ‘Abdullāh is geschikt voor een zonvakantie.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Qal‘ah-ye ‘Abdullāh is een 8,6. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Qal‘ah-ye ‘Abdullāh heeft een steppeklimaat. Het is het hele jaar warm tot heet en bomen groeien hier niet door de droogte. Het bestaat voornamelijk uit zand met grassen en soms struiken. Als je wilt weten wat de gemiddelde temperatuur in Qal‘ah-ye ‘Abdullāh is of wanneer de meeste regen of sneeuw valt, dan kun je dit hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd Qal‘ah-ye ‘Abdullāh per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
16°C 17°C 24°C 30°C 36°C 40°C 41°C 39°C 36°C 31°C 23°C 19°C
23
mm
56
mm
29
mm
41
mm
19
mm
7
mm
23
mm
40
mm
16
mm
4
mm
6
mm
5
mm